Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hätilän kokoomuksen mielipide: Hyvinvointialueet tulevat kuntien rinnalle, eivät yläpuolelle – Kanta-Hämeen pienuus onkin suuruutta

Tänä syksynä valmistellaan Suomen historian suurinta hallintouudistusta ja valmistaudutaan sosiaali- ja terveysasioiden hoitoon maakuntatasolla vuodesta 2023 alkaen.

Hätilän Kokoomus pitää tärkeänä, että niin Kanta-Hämeessä kuin muissakin maakunnissa otetaan aidosti uusi näkökulma kaikkeen sote-asioiden hoitoon, eikä vain niputeta vanhoja toimintatapoja isommaksi kokonaisuudeksi.

Organisaatioista lähtevän tekemisen sijaan tulee tärkeimmäksi ohjaavaksi tekijäksi nostaa ihmislähtöisyys ja vaikuttavuus. Sitä kautta mallista tulee myös taloudellisesti kestävä.

Pahoinvoinnin korjaamisesta hyvinvoinnin ylläpitoon

Meidän on siirryttävä hyvinvointia ylläpitävään rakenteeseen nykyisestä pahoinvointia korjaavasta painopisteestä. Se tarkoittaa nopeaa puuttumista ja hyvin vahvaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Nyt syntyvät hyvinvointialueet eivät ole kuntien ”yläpuolella”, vaan rinnakkain kuntien kanssa. Siksi yhdyspintojen ja yhteistyön suunnittelu on tärkeää. Kanta-Hämeessä toimeenpanoa valmistelee nyt laaja ja kokenut ammattilaisten ryhmä ja sen rinnalla tärkeä poliittinen ohjausryhmä.

Tarvitaan avointa vuoropuhelua ja tulevaisuuteen katsomista

Hätilän Kokoomus odottaa valmistelulta tulevaisuuteen katsomista, ja avointa vuoropuhelua maakunnan kaikkien eri toimijoiden kanssa. Muutos onnistuu, kun sitä valmistellaan uuden kokonaisuuden kannalta parhaimmalla tavalla, seutukuntien erityistarpeet ja yksilöiden moninaiset tarpeet huomioiden.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valmistelussa pienuutemme on suuruus ja voimme olla aidosti parhaita ihmislähtöisessä ja hyvin hyvinvointia ennakoivassa ja ylläpitävässä tekemisessä.

Asiakkaiden palveluohjaus on onnistumisen kulmakivi

Asiakkaiden palveluohjaus on iso kokonaisuus ja koko uudistuksen onnistumisen kulmakivi. Muutoksessa luodaan myös sadoille ihmisille uutta työorganisaatiota.

On todella tärkeää, että valmistelutyössä huomioidaan myös henkilöstön työhyvinvoinnin ja osaamisen turvaaminen.

Väestön kiihtyvä eläköityminen haastaa laittamaan työolot kuntoon, jotta osaava henkilöstö saadaan sitoutumaan. Alan ja alueen vetovoimaa pitää vahvistaa, jotta nuoret hakeutuvat alueellemme ja alan töihin.

Hätilän Kokoomus odottaa valmistelutyöltä rohkeutta, tulevaisuuteen katsovaa ja ihmislähtöistä työtä.

Sari Rautio

puheenjohtaja

Miia Antin

varapuheenjohtaja

Hätilän Kokoomus