Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Apu sydänoireisiin järjestyi nopeasti Idänpään terveysasemalla

Muita: Voisiko joku velvoittaa festivaalivastaavan neuvottelemaan häiriötä aiheuttavien suurtapahtumien siirtämisen Linnanpuistosta Kantolaan? “…nyt on todella viimeinen hetki tehdä asialle jotain…”

Kesällä heinäkuussa, ollessani yksin kotona, heräsin kello viiden aikaan kylmässä hiessä ja sydän löi niin lujaa, etten pystynyt jäämään vuoteeseen. Olo ei parantunut ja kello 8 soitin läheiselle Idänpään terveysasemalle, josta sain takaisinsoiton noin 10 minuutin kuluttua. Haastattelun jälkeen minun käskettiin tulla sinne sydänfilmiin kello 9.15 ja sen jälkeen lääkärin vastaanotolle. Vähän yli 10 olin jo kotona jatkotutkimusohjeet mukanani. Kuinkahan pian olisin saanut vastaavan hoidon, jos olisi pitänyt hakeutua Viipurintielle!

Kiitollinen 77-vuotias

Toivottavasti kaupunginhallitus on jämerämpi kuin vellihousujen sote-lautakunta ja tekee järkevän päätöksen Ojoinen–Idänpää-kiistassa. Se on kaikkien järki-ihmisten mielestä terkkarien siirto Viipurintielle. Sydämellinen kiitos jo etukäteen!

Hatunnosto virkamiehille

Jos Ojoisten ja Idänpään terveysasemien väestöpohja riittää enempään kuin hyvään ja riittävään palveluun, eikö aluerajoja kannattaisi tasata pääterveysaseman kanssa sen sijaan, että tähdätään kaikille tasapuoliseen kurjuuteen.

Terttuhelena

Lue myös: Hämeenlinnan lautakuntien voimannäytöt jatkuvat: Nyt kaatui esitys terveysasemien siirtämisestä – ainakin toistaiseksi (23.9.2021)Keskittämisestä ei ole kenellekään hyötyä – Ojoisten ja Idänpään lähipalveluiden tuhoamista ei voi perustella loogisesti (mielipide 22.9.2021)

Jäähallilla on pyörätuolien paikan näyttötaulu edelleen pimeänä. Tämä kertoo hallin ja kerhon ala-arvoisesta suhtautumisesta pyörätuoliasiakkaisiin.

Kolehtiko?

Voisiko joku lautakunta velvoittaa sen festivaalivastaavan neuvottelemaan häiriötä aiheuttavien suurtapahtumien siirtämisen Linnanpuistosta sinne tyhjään Kantolan tapahtumapuistoon, vaikka sieltä se ruosteinen tynnyri löytyikin? Siellä olisi niin pysäköinti- kuin leirintätilaakin!

Kantolaan, Kantolaan

Kaurialan kentällä ei kuulemma ole myötätuulitakuuta! Kenttä ei siis houkuttelekaan kilpailijoita. Eikö Ahveniston kesävapaalla oleva lumitykkipatteristo voisi auttaa puhaltamalla sen tarvittavan 0,2 m/s? Jätettäisiin vaikka vesi pois.

Laicus

Lue myös: Kaurialan kenttä on saatava kuntoon – Ruostuneen aidan takana on pahoin rapistunut stadion (mielipide, 25.9.2021)

Hyvä kirjoitus Tero Salakarilta (HäSa 18.9.) veneilyn tilasta Hämeenlinnassa. Ei yhtään hyvin toimivaa satamaa. Täällä on kuitenkin paljon veneilijöitä ja isoja veneitä. Paljon olisi varmasti muualtakin veneilijöitä tulossa kaunista kaupunkiamme ja nähtävyyksiä katsomaan jos olisi vierasvenesatama ja edes jonkinlaisia palveluja, nyt on todella viimeinen hetki tehdä asialle jotain tai täältä lähtee veneilijät muualle kesiään viettämään ja kaupunki hiljenee entisestään.

Toivossa elävä

Saanko pysäköidä ilmaiseksi Hämeensaaren kentällä vetäessäni asuntovaunua tai tuodessani vaunun sen viereen? Sain alueella parkkisakon, kun minulla ei ollut vaunua. Tällöin alueella oli kaksi asuntoautoa. Kenttä on lähellä skeittipuistoa, johon vein lapsenlapsiani, eikä autostani ollut kenelläkään haittaa.

Epätietoinen veronmaksaja

Lauantain lehden työllisyysihmeotsikko on ihmeen harhaan johtava. Sipilän toimien vaikutus ei loppunut hallituksen vaihtumiseen. Oli harvinaisen ammattitaitoinen hallitus: samaan aikaan paransi työllisyyttä ja kilpailukykyä sekä vähensi velkaantumista. Työllisyyttä parantavat nyt myös koronaelvytys maailmalla ja suomalaisten pysyttely kotimaassa. Muuten Marin on jopa huonontanut työllisyyttä ja velkaannuttaa valtavasti, lähes joka käänteessä.

Ammattitaitoa kunnioittaen

Järkyttävää ja uskomatonta luettavaa, mitä nimimerkki Pyöräiijä-Päiville oli sattunut (HäSa 22.9.) päiväsaikaan rauhalliseksi ja turvalliseksi koetussa kotikaupungissamme. Oli enkelivarjelus mukana, ettei mitään pahempaa tapahtunut.

Jaana

Minkään väylän rakentaminen ei tule lisäämään polkupyöräilyä arkisena kulkuneuvona niin kauan, kun suhtautuminen asiaan on kiihkoajattelija Yli-Koveron tasoista. Itse tapaan liikkua polkupyörällä paikasta toiseen edullisuuden, näppäryyden ja terveellisyyden vuoksi, en minkään kiihkon valtaamana. Epämiellyttävään kulkuneuvokiihkoon voisi auttaa vaikkapa seuraavan kauppareissun tekeminen lihasvoimin raikkaassa ulkoilmassa.

Kiihkoton pyöräilijä

Hämeenlinnan kaupunkisuunnittelun väen voisi kokeeksi laittaa työkiertoon, vaikkapa pysäköinninvalvojiksi! Siellä tuskin syntyisi yhtä älyvapaita ajatuksia. Vastaavasti pysäköinninvalvojat kaupunkisuunnittelijoina eivät aiheuttaisi vahinkoa, kas kun nykytyössäkään ei tapahdu yhtään mitään!

Voi hyvää päivää

Alle 15-vuotiaat vähentyneet jo alkuvuodesta -166 Hämeenlinnassa, muualla Kanta-Hämeessä -237. Yli 55-vuotiaiden määrä lisääntynyt Hämeenlinnassa + 307, muualla Kanta-Hämeessä + 153, sillä välillä suunnilleen ennallaan. Hitaasti, hiljaa hiipuu Häme & Hämeenlinna.

Rafael Hellsten

Urheilun fiilistely on mennyt överiksi. Suorituksen jälkeen huudetaan pää auki, että kitarisat näkyy ja osa mahalaukkua. Sitten vielä kamerat ottaa tarkoituksella lähikuvat. Kuka tälläistä haluaa?

Sähkömies Hauholta

Meitä yritettiin huijata Sipilän hallituksen lupauksella kolmen miljardin säästöllä soteen siirryttäessä. Nyt puhutaan vähintään samansuuruisesta lisäyksestä. Siis hatusta vedetty säästölupaus.

Heikki Hätilästä

Petteri Orpo puolustaa tavoitetta, jonka mukaan Suomi-rata jatkossakin kulkisi nykylinjaa pitkin (HäSa 25.9.). Mutta juuri esiintuotu Finnarin ajatus lopettaa Tampere–Seutula-liikennöinti aiheuttaa vaaran Orpon ajatuksen toteutumiselle. Jos Finnairin tavoite toteutuisi, Tampereen seutukunta tulisi painokkaasti vaatimaan sen raidelinjauksen toteuttamista, mikä ohittaisi pahoin Hämeenlinnan ja kulkisi suoraan Seutulan kautta.

Mitä Orpo tästä?