Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Linna Golfin kenttä on pidettävä kaupungin omistuksessa – Alueen tulevaisuuden mahdollisuudet ovat suuret

Linna Golfin maakauppahanke ”jäissä”. Hyvin ymmärrettävää! Hämeen Sanomien 28. syyskuuta julkaistusta kirjoituksesta ei löytynyt kaupalle Hämeenlinnan kaupungin kannalta järkeviä perusteluja.

Kaupungin rahoitusongelmia ei tämäntapaisella ja kokoisella kaupalla hoideta eikä sillä ole edes elinkeinopoliittisesti näkyviä etuja. Kaupungin ei tule luovuttaa maitaan polkuhintaan ja maan arvonnousua yksityisen bisneksen eduntavoittelun markkinoille.

Sitä paitsi vuokratuoton sanotaan nyt jo olevan kohtuullinen eikä alueen rakentamiselle ole tarvetta.

Tarjottua hehtaarihintaa mahdotonta ymmärtää

On täysin mahdotonta ymmärtää kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Teppo Turjan (ps.) mainitsemaa, tarjottua hehtaarihintaa 10 000 euroa, kun kaupunki on itse jo vuonna 2008 maksanut lähialueiden maista 20 000 euroa hehtaarilta.

Kaupan ohessa luvattujen tai uumoiltujen etujen tulee olla huikeita, realistisia ja välittömästi todennettavia, jotta myyntiä voidaan edes ajatella ja hinnan tulisi olla useita miljoonia euroja.

Kaupungin rahoitustarpeet erityisesi koulutus-, sosiaali- ja terveyssektoreilla ovat massiiviset ja ne tulee pitää tarkasti mielessä omaisuutta realisoitaessa ja kaupungin kaikessa toiminnassa.

Keinusaaressa valaiseva esimerkki todellisesta kaupankäynnistä

Hämeen Sanomien asuntorakentamishankkeita 1. lokakuuta käsitelleessä artikkelissa oli valaiseva esimerkki Keinusaaren noin 2 000 neliön tontista, josta kaupungin todetaan saavan noin miljoona euroa kaupan realisoituessa. Todellista kaupankäyntiä, vaikka kyseessä on asuntotontti!

Golfkenttäalueen arvostus asiantuntijalausunnoin ei ole antanut ollenkaan oikeaa kuvaa ja pohjaa myynnille, mikä olisi merkinnyt avoimen kilpailuttamisen välttämättömyyttä.

Lisäksi muiden golf-yrittäjien kilpailuaseman loukkaaminen on vaarassa samoin kuin kaupungissa toimivien muiden yrittäjien tasapuolinen kohtelu.

Odotukset ja mahdollisuudet ovat suuret

Korostamme sitä, että tulevaisuuden odotukset ja käyttömahdollisuudet ovat alueella poikkeuksellisen suuret ja yhdessä Vanajanlinnan ja ehkä Hämeen linnankin kanssa vielä suuremmat. Näitä odotuksia ei päättäjillä ole varaa halpahintaisesti hukata.

Golfkentän läheisyydessä on kaupungilla osoittaa tonttimaata ja jo valmiita rakennuspaikkoja yllin kyllin, joiden puitteissa rakennushaluja voidaan golfklubinkin taholla purkaa.

Näin kaupunkilaisten todellinen, jopa maisemallinen arvoalue tulee pitää kaupungin omana pitkälläkin tähtäyksellä.

Liiketoimintaa voidaan harjoittaa menestyksellisesti myös kaupungilta vuokratulla maalla.

Myyntihanke ei ole kaupungin edun mukainen.

Leo Kohtala

entinen kaupunginjohtaja

Rainer Lehtinen

entinen kaupunginkamreeri

Hämeenlinna

Lue myös: Linna Golfin maakauppa tyssäsi taas – Kaupunginhallitus palautti asian jo toisen kerran uudelleen valmisteltavaksi (27.9.2021)