Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös tuleva sairaala on maakuntaa vahvasti yhdistävä voima

On koko maakunnan etu kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, että uudesta Assi-sairaalasta tulee mahdollisimman hyvä ja kaikin tavoin tulevaisuuden tarpeisiin vastaava.

Kanta-Hämeen keskussairaalan säästöjä ei revitä hoitajien, lääkäreiden sekä muun henkilöstön selkänahkasta.

Sairaanhoitopiirin päätös oli täysin oikea ja ainakin jonkinlainen kädenojennus sairaalan erittäin koviin paineisiin korona-aikana joutuneelle henkilöstölle. Tilalle on tulossa lisälaskua sairaanhoitopiirin 11 jäsenkunnalle viiden prosentin verran.

Kunnille kaatuva lisäponnistus on laatuaan viimeisiä. Erikoissairaanhoito on uuden kynnyksellä.

Valtion varoin rahoitettava hyvinvointialue aloittaa vuoden 2023 alusta entisellä sairaanhoitopiirin alueella.

Kaikkien kantahämäläisten keskussairaala Ahvenistolla on muutoinkin historiallisessa murrosvaiheessa.

Nykyisen keskussairaalan perustaminen Hämeenlinnan Ahveniston mäelle oli 1970-luvun suuri kantahämäläinen ponnistus, joka sitoi taakseen laajasti ja vakiintuneesti Kanta-Häme -nimisen maakunnan, jota voi hyvin Hämeeksikin kutsua.

Sairaanhoitopiiri on edelleen yhtä kuin maakunta. Ei voi väittää, ettei alueen yhtenäisyys olisi rakoillutkin moneen otteeseen, mutta onneksi ilman isoja vaurioita.

On kaikkien yhteinen etu, että niin Uudenmaan rajan yli useasti kurkkineen Riihimäen kuin Forssankin suunnalla ollaan myös nyt mukana rakentamassa tulevaisuutta.

Maakunta vahvistuu, kun uudistus osataan viedä onnistuneesti läpi. Tulevissa aluevaaleissa valitaan päättäjät tähän erittäin tärkeään tehtävään.

Uljas tuleva Assi-sairaala on kaikissa etenemisvaiheissaan ollut laajan julkisen mielipiteenvaihdon kohteena. Nyt kun työmaa on käynnissä, on se vihdoin epäilijöidenkin uskottava: sairaalasta tulee totta.

On koko maakunnan, ei suinkaan vain Hämeenlinnan etu kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, että sairaalasta tulee mahdollisimman hyvä ja kaikin tavoin tulevaisuuden tarpeisiin vastaava.

Hoitohenkilöstön jaksaminen on ollut koronakriisin jäljiltä erityisen huomion kohteena – akuutin työvoimapulan ohella. On hyvä syy olettaa, että uusi sairaala houkuttelee osaajia muualtakin ja lisää laajasti koko seudun elinvoimaa.