Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Sibeliuksenkadun pyörätie tuo kaivattua eloisuutta keskustaan

Niklas Lähteenmäki (HäSa 10.10.) perusteli hyvin, miksi Sibeliuksenkatu on paras linjaus pyörätielle. Mielipiteissä pientä kannatusta saanut Kasarmikatu olisi selkeästi vain pohjois-eteläsuunnan läpiajoväylä. Toria sivuava Sibeliuksenkatu tuo kaivattua eloisuutta ydinkeskustaan toimien samalla myös läpikulkuväylänä. Vanhan linnan rooli myös kasvaa, kun se ja linnanpuisto avautuu pyöräilijän tai jalankulkijan eteen Sibeliuksenkadun pohjoispäässä.

Jannen Baana

Sunnuntain lehdessä oli väärää tietoa pyörätiejutussa: Tampereentien länsipuoli ei ole pyörätie muualta kuin kasarmin maneesin kohdalta kohti Härkätietä. Pyöräteitä koskeneen artikkelin karttakuvassa länsipuoli oli merkitty ns. Vekan alueen ja Koulukadun väliltä pyörätieksi, mitä se ei ole. Kyseinen osuus on jalkakäytävä, jossa 12 vuotta täyttäneet eivät saa pyörällä ajaa.

Pyöräilijä

Kenen ammattitaidon puutteesta lie kysymys, kun lehdessä julkaistussa pyörätiekartassa on useita virheitä olemassa olevien pyöräteiden osalta: Torin kohdalla ei ole pyörätietä. Niittykadulla ei ole pyörätietä. Tampereentiellä ja Kasarmikadulla pyörätie on vain Linnanpuiston puolella. Nämä virheet on todettavissa, kun käy katsomassa liikennemerkkejä! Vaikea on ymmärtää sitäkin, miksi pyörätie pitäisi tehdä molemmille puolille katua! Vuosikausia on Raatihuoneenkadulla ollut pyörätie vain toisella puolella ja hyvin on pärjätty! Tuollaisen rahamäärän hassaamista järjettömään pyörätiekompleksiin on turha yrittää perustella sillä, että myös valtion rahaa menisi hukkaan! Kyllä niille euroille olisi varmasti paljon tärkeämpiäkin kohteita!

Nyt järki käteen

Mitä ajattelevat muiden kuin Sibeliuksenkadun yrittäjät, kun heidän ovilleen ei olekaan esteetöntä pyörätietä!? 2,8 miljoonaa euroa on kallis kulu pyörätien kaistamaamaaluksista ja muutamasta liikennemerkistä! Mitä vikaa rantareitissä?

Matti

Kannatan pyöräväylää keskustaan. Monet vastustavat hanketta, koska eihän pyöräilijöitä edes näe, vain autoja. Ei kai kai heitä näekään, koska pyöräily ei ole turvallista. Toivon kovasti, että asfaltointeja uusitaan. Ei ole miellyttävää ajaa perunapellolla.

Päivi pyöräilee

Kaupunginjohtaja Isosuon päätösehdotukseen mukaan terveysasemien yhdistäminen lue lakkauttaminen on pakko hyväksyä. Kaupungin taloutta on hoidettu ja strategiat laadittu niin pöölisti, ettei asukkaiden toiveita voi noudattaa.

Asiantuntija

Hugoparkin rakenteet eivät häiritse yhtään. Yritys on tuonut paljon lapsiperheitä ja iloista pöhinää Aulangolle.

Näkijä

Onko järkevää suunnitella siltaa keskiaikaiselle reitille linnalta Varikonniemeen? Nykyhämeenlinnalaisia palvelisi silta Lukiokadun päädystä hotellin viereen. Eipä tarvitsisi Museovirastonkaan olla huolissaan.

Järki hoi

Nyt syyllistetään rokottamattomia. Miten paljon alkoholin ja tupakan tai muiden huonojen elämäntapojen omaavat maksavat yhteiskunnalle terveydenhuollossa? Taitavat hoidot maksaa noin puolet sairaanhoitomenoista.

Vainoamista

Tarjoaakoko Coffee House jatkossa Nordeaan jonottaville kahvit puoleen hintaan, kun pankkijonon kohdille terassin rakentavat. Nordea tuskin tarjoaa.

ReiPan

Ihmettelen myös metsästäjien toimintaa valkohäntäkauriin osalta. Kun Evon tiedepuistosta oltiin kieltämässä metsästys, niin metsästäjät olivat sitä mieltä, että valkohäntäkauris-onnettomuudet lisääntyvät, mutta kuinka paljon ne ovat jo lisääntyneet tämän lähes ympärivuotisen ruokinnan ansiosta, siis vieraslajin ruokinnan seurauksena?

O Lammilta

Nimim. Ketäköhän uskoisi, voisi vielä lisätä, että 17.11.2013 oli myös Eino-myrsky, niin sen Matti Hietala Rimmilästä voisi myös kertoa näille nobelisteille, että ei mitään huolta.

Eikka

Hyvät Lukiolaisen vanhemmat (HäSa 8.10.), toivottavasti rehtorit ovat teitä paremmin seuranneet maskien käyttösuosituksia ja -ohjeistuksia. Silloin, puolitoista vuotta sitten, ei kukaan, ette edes te, olisi voineet satavarmasti sanoa, miten niiden kanssa tulee menetellä ja olla. Sen jälkeen on tullut lukuisia ohjeita ja neuvoja tilanteen mukaan ja niitä seuraamalla on kyllä hyvinkin pysynyt ajan tasalla.

Jaska

Nimimerkki Eikö haluta auttaa kirjoitti (HäSa 6.10.) mielenterveysongelmista kärsivästä läheisestä, joka ei saanut apua ja alkoi käyttää opiaatteja. Nyt tuo läheinen saa metadonia huumeongelmaan. Miksi joku käyttää mielensä hoitamiseen päihteitä ja toinen ei? “Juurisyitä” on turha etsiä ja kerätä mappikaupalla dataa avuntarvitsijasta, jos palveluverkko on riekaleina eikä se vastaa avuntarpeeseen – olipa juurisyy tiedossa tai ei.

Juureva

Pari vuotta on puhuttu jo kyllästymiseen saakka koronasta ja covid-19-taudista. Mitäpä jos annettaisiin sille uusi, kansanomainen nimitys: “kiinantauti”? Onhan tauteja ennenkin nimetty jonkin lähtömaan mukaan (vrt. espanjantauti ja ranskantauti). Uusi nimitys ei kuulosta niin pelottavalta kuin pelätty korona, vaikka se ei itse tautia muuksi muutakaan.

Lääkärin vihtori

Merkillinen päähänpinttymä on tullut nuorelle naispääministerillemme, kun hän on alkanut esittää kansanomaisuutta osallistumalla television viihdeohjelmiin ja istumalla julkisesti baareissa. Hänen suosionsa on jo nyt suhteellisen korkealla, mutta kuvitteleeko hän, että tällaisin keinoin hän voisi sitä lisätä. Näillä näkymin hän todennäköisesti on ensi presidentinvaaleissa ehdokkaana, mutta edustavatko uudet ideat presidentiaalisuutta?

Eivät!