Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Hämeenlinnan oikeistolle eivät kelvanneet valtion tukirahat

Muita: “Tämä oli iso teko keskustan yrittämisen ja työpaikkojen puolesta.”

Eivät kelvanneet Hämeenlinnan oikeistolle valtion tukirahat. Mutta kertokaas työ, että koska myö saahaan se maksuton pysäköinti keskustaa elävöittämään?

Pasi Vesala

Lue myös: Vastustus tehosi: Hämeenlinnan keskustan pääpyöräreittiä ei tule Sibeliuksenkadulle – Lautakunnassa tiukka äänestys (12.10.2021)

Nyt kun pyöräväylä torpattiin, tulisi kaupunkirakennesuunnitteluun saada henkilö, jolla olisi kykyä suunnitella tulevaisuutta kestävästi. Vähänkin kaupungilla liikkuva ja laskutaitoinen näkee, mistä on ihmisiä, jotka tulisivat myös torille, jos olisi houkutteleva väylä tarjolla. Goodmanissa käy päivittäin satoja autoja ja tuhansia ihmisiä, mutta sieltä väylä torille on kuin pujottelurata, täynnä esteitä. Heti ykköskorttelin homma käyntiin ja uuden selkeän pyöräväylän suunnittelu alulle. Hellstenin ja Isosuon muistomerkit ja muut esteet pois tieltä! Sähköpotkulautojen vuokrauspiste Goodmaniin, niin saadaan torille elämää, kiitos!

Huomioi tulevaisuus

Lämmin kiitos niille kaupunkirakennelautakunnan jäsenille, jotka ymmärsitte pysäyttää Sibeliuksenkadun pyörätiesuunnitelman. Tämä oli iso teko keskustan yrittämisen ja työpaikkojen puolesta. Hyvillä päätöksillä säästytään isoilta vahingoilta.

Kivijalka

Kysyisin Nordea-pankin Hämeenlinnan konttorin johtajalta. Onko pankin seinässä oleva maksupalvelukirjeiden vastaanottoluukku suljettu lopullisesti? Olin viemässä kirjettä siihen maanantaina ja luukussa oli lappu: ei käytössä. Haluaisin asiasta tietoa vaikka tässä lehdessä.

Pentti Ranta

Minua ihmetyttää, kun kaupungilla on varaa jäädyttää torille luistinrata. Niillä rahoilla voisi palkata henkilökuntaa ikäihmisten asioita hoitamaan. Hoitomaksut ovat kolme kuukautta myöhässä. Viimeksi maksettu on kesäkuulta eräpäivä 16.9.2021.

Omainen

Ministeri Antti Kurvinen (kesk.) kertoi suurista supistuksista liikunnan tukiin tilanteessa, jossa joukkoliikuntaan päinvastoin pitäisi lisätä varoja tuntuvasti. Esitänkin viisikolle, että ajatellut supistukset katetaan momentilta “puoluetuki”. Näin ehkä kyettäisiin saamaan koronan johdosta harrastuksensa menettäneitä lapsia takaisin liikunnan pariin.

Näytön paikka

Nimimerkille Eivät: ainakin 30 vuotta ovat kärkipoliitikot olleet television viihdeohjelmissa mukana, jopa presidentti Niinistö, vaikka on myös kansan suosiossa. Vai johtuuko kaikki siitä, että nykyinen pääministeri nyt vaan on nuori ja erittäin fiksu nainen.

Eikka

“Sisäministerin salkku on budjetiltaan pieni, mutta vastuultaan suuri”, otsikoi lehti (HäSa 12.10). Muistamme hyvin, miten ex-sisäministerimme ovat joutuneet kokemaan poikkeuksellisia tilanteita. Petteri Orpon aikaan maahamme saapui “muutama turvapaikanhakija”, yli 32 000, useimmat Haaparanta–Tornion kautta kiertäen. Risikon aikaan koettiin yksi terrori-iskukin. Sisäministerin vaativana tehtävänä on toimia poliisin tukenakin.

Tänäkin päivänä!