Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Aulangon puistomaisuus pitää palauttaa – Tätä ei Standertskjöld todellakaan olisi halunnut

Muita: Hämeenlinnan päätöksenteko on muuttunut pelleilyksi.

Hyvä kirjoitus (HäSa 8.10.) maakuntajohtaja Anna-Mari Ahosen Aulangon puistometsää koskevista mielipiteistä. Aulangon puistomaisuus ja rakennettu kulttuuriperintö pitäisi pelastaa näkyviin ja hyvässä kunnossa. Puiston perustaja Hugo Standertskjöld ei todellakaan olisi halunnut tilanteen olevan tämän päivän tasolla. Nykyisen alueen omistajan intressit ovat painottuneet muihin kohteisiin ja muihin asioihin, taloudelliset resurssit eivät selitä kaikkea, vaan mielenkiinto alueeseen kokonaisvaltaisesti on puutteellinen. Ahonen mainitsee artikkelissa maisema-arkkitehti Emilia Saatsin maisemanhoitosuunnitelman Aulangolle vuodelta 2009, eipä kovin ole edistystä näkynyt hienosta suunnitelmasta huolimatta. Aulangon puistometsä jää odottamaan joululahjaa.

Stan

Valtion tuki pyörätiehankkeeseen olisi ollut vain puolet kustannuksista. Kaupungin olisi pitänyt investoida hankkeeseen noin 1,4 miljoonaa lisää. Kaupunki jätti tuhlaamatta, ei menettänyt mitään. Ihmeellistä on tämä sosialistien logiikka itkeä tukirahojen perään.

Kimmo Kautio (ps.)

Sibeliuksenkadun pyöräväylän rakentamisen kokoomus ja persut kaatoivat yhdessä tuumin. Kyseiset puolueet valmistautuvat kuntatason lämpimillä väleillä yhteiseen hallitustaipaleeseen seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kun annat äänesi kokoomukselle, tuet samalla persujen poliittisia tavoitteita.

Ilmastotekokin hukattiin

Lue myös: Vastustus tehosi: Hämeenlinnan keskustan pääpyöräreittiä ei tule Sibeliuksenkadulle – Lautakunnassa tiukka äänestys (12.10.2021)

Hämeenlinnan päätöksenteko on muuttunut pelleilyksi: Kokoomus tekee niin kuin yrittäjät haluavat (Juha Tuomi) ja persut tunnetusti sanoo kaikelle ei!

Surkeaa päättämättömyyttä

Onko ihan mahdotonta rakentaa pyörätie kaksisuuntaisena Sibeliuksenkadun itäreunaan, kävelytie ja parkkipaikat länsireunaan ja keskelle autokaista? Näin ei poistu parkkipaikkoja kuin murto- osa välillä Hallituskatu–Birger Jaarlin katu ja pari kaljaterassia mäestä. Jokaiselle jotakin ja kaikille hyvä mieli. Vinkin saa toteuttaa.

Raimo Siltanen, Hämeenlinna

Toriparkkia ei tule, eihän? Miksi siihen vahvasti kytketyt muut päätökset, kuten pyöräväylä Sibeliuksenkadulle, elävät edelleen? Vaikka keskustan läpi ajolle olisi järkevämpiä ratkaisuja olemassa ihan torin lähellä? Ei torikeskusta elävöidy polkupyöristä sen paremmin kuin autoistakaan. Tärkeintä on jalankulun helppous ja turvallisuus. Outo ja älytön väite on, etteivät kauppiaat ja muut yrittäjät näkisi kävelijöitä maksavina asiakkaina (Veera Jussila, HäSa 14.10.). Jalankulkua pitäisi helpottaa, ei vaikeuttaa kaventamalla jalkakäytäviä entisestään ja lisäämällä ylitettäviä ajoväyliä.

Kävelijä

Kovasti olen huolissani päättäjien päätöksentekokyvystä. Valtion tukia ollaan valmiita hylkäämään, terveysasemissa tärkein asia on seinät, eikä mitään saa edistää tai tehdä. Yhteistyöstä puhuttiin ennen vaaleja, ne puheet saadaan nyt jo unohtaa? Mihin suuntaan tätä kaupunkia tällä kaudella ollaan kehittämässä?

Satu Heinonen (vihr.)

Kun nyt lautakunnat ovat intoutuneet näyttämään virkamiehille kaappien paikat, niin odotan kovasti asianomaisen lautakunnan antavan ohjeistusta myös festivaalivastaavalle. Hänelle kun merkitsee tapahtuman järjestäjän halu enemmän, kuin meidän kaupunkilaisten hyvinvointi! Siis isot ja kohtuuttomasti haittaa aiheuttavat festivaalit Kantolaan!

Kantolaan, Kantolaan!

Ojoisten terkkarin siirto. Kenen hyvinvoinnista on kyse, Lindbergin vai kenen, ei ainakaan meidän ojoislaisten? Meiltä menee hyvinvointi sen siliän tien, jos terveysasema siirretään kaupunkiin. Minkä takia hyvin toimiva yksikkö pitää väkisin siirtää? Taitaa olla Lindbergin pakkomielle saada terkkari siirrettyä.

Nivelrikkoinen

Lue myös: Jukka Lindberg: Hyvinvointialue voi siirtää Ojoisten ja Idänpään terveysasemat kaupungin päätöksestä huolimatta (12.10.2021)

Taksiautoilijan ahneus huipussaan: ajon aikana kuitattava seuraava kyyti tekstiviestiä näpytellen ja samalla vaarantaen jo kyydissä olevien asiakkaiden turvallisuuden.

AL

Kaupungin työllisyyspalveluissa työnhaun lisäksi, työttömille ostetaan siivousneuvontaa, velkaneuvontaa, henkisen hyvinvoinnin valmennusta ja stailauspalvelua. “Jos voi kovin huonosti, ei jaksa edes hakea töitä,” kaupungin työllisyysprojektipäällikkö selventää (HäSa 12.10.). Ostaako hanke pesukoneen stailaamalleen työnhakijalle? Maksaako hanke vuokran, kun kelatuet viipyvät ja siivottu koti uhkaa mennä alta? Ostaako hanke pikkutakkeja ja kenkiä stailatulle työtä hakevalle? Stailaako työvoima myös työnantajat ja rekrytoijat TE-palveluissa, jotta kaikki näyttäisivät keskiluokkaisen kliinisiltä? Eikö pitkäkestoinen, toimiva lääkäripalvelu olisi oikeampi ratkaisu työnhakijalle, joka voi huonosti? Poistaako hanke köyhdyttävät rakenteet?

Metallinen mies

Sairaala menettää paikallisia asiakkaita, koska pääterveysasema panttaa potilaita, jotka kuuluisivat erityissairaanhoitoon. Lähetteitä ei tehdä. Syy tähän on raha: Mitä enemmän listoilla on potilaita – sitä enemmän kunta saa valtionosuutta eli rahaa. Eri asia on, onko terveysasemalla läsnä olevaa lääkäriä hoitamaan haalittuja potilaita. Lopulta, potilaan on pakko mennä yksityisen lääkärin kautta toisen kaupungin sairaalaan saadakseen hoitoa.

Odd