Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Mikä mättää Rimpelän rikostutkinnassa? – Jokainen on toki syytön, kunnes tuomio on annettu

Muita: Irwin, Vexi ja Fredi sekä kumppanit ansaitsivat muistomerkin.

Ihmetellä täytyy mikä mättää, kun kaupunkimme strategiajohtajan rikostutkinta kestää ja kestää. Poliisin jo vuonna 2019 aloittama rikostutkinta siirtyi syyttäjälle harkintaa joulukuussa 2020. Kun poliisi tutkii pitkään ja syyttäjät harkitsevat kauan syytteiden nostamista talousrikoksista, ne saattavat vanhentua ennen kuin syytteet viedään käräjäoikeuteen, kuten tämän lehden uutisessa (HäSa 12.10.) mainittiin. Kyllä meidän kaupunkilaisten oikeusturvan ja -tajun mukaan näin ei saisi päästä käymään. Toki me kaikki tiedämme, että jokainen meistä on syyllinen vasta sen jälkeen jos ja kun tuomiot on annettu.

Ihmettelevä kaupunkilainen

Hämeenlinnan omien, musiikin alan taiteilijoiden, kuten Irwinin, Fredin ja muiden laulajien, esiintymisaika alkoi jo 1960-luvulta. Vexi Salmen ja Markku Veijalaisen roolit olivat myös tärkeässä osassa, edistäen Hämeenlinna-tietoisuutta tältä kulttuurialalta. Tämän kirjoittajakin nuorena, toiselta puolen Suomea, ihmetteli noihin aikoihin sitä, miten yhteen kaupunkiin oli keskittynyt niin paljon tuota lahjakkuutta.

Ansaitsee vielä muistomerkin!

Ihmettelen, että keskustelua ei käydä potilasturvallisuudesta kun puhutaan terveydenhoitohenkilöstön ylitöistä ja tuplavuoroista. Henkilö- ja tavaraliikenteessä ajopiirturit seuraavat vuorokautista ajoaikaa, joka saa olla 9 tuntia. Liikenteessä on kyse työ- ja liikenneturvallisuudesta, ihmishengistä. Samankaltaisen työaikalain pitäisi suojella myös potilaita.

Turvaton potilas

Aina täytyy jostain toimenpiteestä vääntää. Kun päästiin jotenkin eroon toriparkista, niin piti neronleimauksena keksiä uusi väännettävä. Taas on menty perä edellä puuhun, kuten tavallista. Luulevatko kannattajat, että kyseisellä väylällä ajetaan reippaasti ylös ja alas, ohittaen liikkeet. Ei varmasti. Kyllä kävellään pyörän kanssa ja silmäillään liikkeitä. Nyt se tehdään ilman pyörää turvallisemmin. Muutenkin ahdasta väylää halutaan hankalammaksi ja ajaa ihmiset toiselle väylälle ja samalla palveluiden siirtymisen ihmisten perässä. Miten pyörätie elävöittäsi keskustaa, kun pyöräillen voi vauhdilla ohittaa keskustan? Tars ajatella ensteks, asiat loppuun.

RP 

Palkatkaa Hämeenlinnan talousalueen rakennusliikkeitä ja rakennusmiehiä Assi-sairaalan rakennusurakoihin, älkää ottako sitä tarjousta halvimmalta halvimman firmalta, jonka kirjanpidosta ei ota selvää se kuuluisa Erkkikään.

Ojoinen

Suupohjan sanomissa (14.10.2021, Kaskisten, Kristiinankaupungin seudun paikallislehti) kerrottiin, että XX on saanut Kaskisten kaupungilta rakennusluvan pihasaunalle tontilleen. Ai-jai, tuostahan selviää, että XX omistaa tontin ja on vielä varaa rakentaa. Samoin kerrotaan YY-yrityksen saamasta rakennusluvasta, hävytöntä, eikös yritysten kaikki asiat kuulu yrityssalaisuuksiin? Tekisittekö kantelun ko. kaupungista ja lehdestä tietosuojavaltuutetulle, vai mitä sanovat Hämeenlinnan lakimiehet ja kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri?

Rafael Hellsten

Hollannin väliaikainen pääministeri Mark Rutte jäädyttäisi Puolan varat, kertoo Yle. EU on korvamerkinnyt Puolalle noin 36 miljardia. Miten ihmeessä Puola noin paljon rahaa on saamassa ja onko tämä oikein?

Yksi maksajista

EU:n pitäisi lopettaa päästökauppa energian hinnan alentamiseksi ja aloittaa asiasta globaalit neuvottelut.

Gösta Genast