Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Katselen taivaalle tankatessani – Vihervasemmistohallitus kyykyttää köyhää kansaa

Muita: “Hyvät hämeenlinnalaiset pyöräilijät, uskallan olettaa, että pääsette tänä päivänä pyörillänne keskustaan…”

Moottoripolttoaineitten nopeista hinnankorotuksista uutisoi myös Hämeen Sanomat (16.10.). Tämänhän on todennut jokainen otto- tai dieselmoottorikäyttöisellä autolla ajava. Minä suhtaudun hintamuutoksiin niin, että tankkaan aina tasarahalla ja samalla katselen taivaalla leijuvia pilviä ja ajattelen, kuinka nykyinen vihervasemmistohallitus kyykyttää maaseudun köyhää kansaa, jonka on pakko pitää omaa autoa voidakseen elää haluamassaan paikassa luontoa ja ympäristöään kunnioittaen. Uudet vaalit ja taitamattomat ministerit kierrätykseen, sehän on nykyään niin muodikasta.

Korpifilosofin velipuoli

Lue myös: Hämeenlinnassa myydään bensiiniä jo lähes 2 euron litrahintaan – Autoilijoiden lompakko ei tahdo kestää hintoja (16.10.2021)

Mikä puolue profiloituisi puolustamaan autoilijoita? Nykyiselle autoilijoita kurittavalle politiikalle kaipaisin vastavoimaa. Kannatusta luulisi löytyvän.

Kaasuautoilija

Miten hallitus korvaa kulttuuririentoihin ajelevien polttoaineiden kallistumisen? Entä sähkön hinnannousun?

Hätilän äijä

Miksiköhän tien keskiviivaa ei enää maalata näkyviin pienempiin maanteihin? Eikö se ollut kaikille tienkäyttäjille luotettava ja turvallinen perustieto omaan sijoittumiseen. Nykyään tulee mutkan takaa ilman etuautoa vastaan leveitä lavettiautoja, paripyörin varustettuja suuria traktoreita, jotka valtaavat suuren osan vastaantulijankin ajokaistasta. Onkohan tieliikennelaki näiltä osin jotenkin muuttunut vai toimitaanko tässäkin isomman oikeudella?

Sikavaarallista

Voisiko Sammon alueella kaavassa lähivirkistysalueeksi merkitylle alueelle yllättäen ilmestyneelle frisbeegolf-kentälle luvan myöntänyt taho pitää huolen siitä että, alueen halki kulkevalla olemassa olevalla ulkoliikuntareitillä taataan esteetön kulku? Nyt näin ei tapahdu kaikilta osin.

Ulkoliikuntareitti

Keskustassa ja Tiiriössä on se ero, että Tiiriössä kuljetetaan tavarat kärryillä autolle ja saatavilla on istumatasolla varustettuja kärryjä ja lasten istumapaikat. Keskustassa kannat kaiken käsissäsi oli kunto mikä tahansa. Sairaana, vaivaisena tai pikkulapsen kanssa on myöskin vaikea kävellä satoja metrejä esim. työterveyteen ym. keskustassa.

Terttuhelena

Hyvät hämeenlinnalaiset pyöräilijät, uskallan olettaa, että pääsette tänä päivänä pyörillänne keskustaan ja todennäköisesti pääsette samoin jatkossakin. Missä ongelma?

Haloo

Viitaten alanurkkakirjoitukseen (HäSa 16.10.), on turhaa ujostella oman kaupunkimme osalta. Sanon nyt suoraan, somehuutoäänestyksellä taisi olla iso merkitys Sibeliuksenkadun pyörätien kaatumisen kanssa. Ikävä maku jäi.

Jaska

Uusi kaupunginjohtaja tekikin pyörätiepäätöksestä arvovaltakysymyksen. Eipä hyvältä näytä uransa alku! Pyörätiesuunnitelmassa kerrottiin, että Hallituskadulta pyritään löytämään korvaavia pysäköintipaikkoja. Jos sellaisia on löydettävissä, niin miksi ne otettaisiin käyttöön vasta älyttömän pyörätien yhteydessä? Kun parkkipaikoista on nyttenkin pulaa. Edelleen toteaisin, että onhan se todellakin idealismia olettaa, että myös pyöräilijät alkaisivat suunnitellun väylän myötä noudattaa liikennesääntöjä!

Edelleen järjenkäyttö on sallittua

Antti Ahonen (kok.), teet kunnioitettavaa työtä, kun yrität saada keskustaan kiekkopysäköinnin, mutta huomaat varmaan itsekin, että tuo työ on täysin turhaa. Kaupungin intressi on rahastaa pysäköinnillä ja saada nämä pöölit maksettua. Tsemppiä Antti sinulle kuitenkin, kyllä ääniä voi kalastaa noinkin!

Kiekon heittäjä

Lähtipä Arno Juutilaisen ajatus (talousnurkka, 17.10.) pahasti laukalle, kun hän väitti Suomen tupakkalain rajoittavan raskaasti ihmisten itsemääräämisoikeutta.

ReiPan

Wolt-lähetin auto oli Goodmanissa invapaikalla lähes täydessä pysäköintihallissa perjantaina. Lähetti tervehti iloisesti: haistattelulla. En tietty ole parkkipirkko.

Sakot saanut

Haluan vastauksen koronapassista. Miten on mahdollista, että yökerhoihin vaaditaan passi, kun taas terveydenhuoltohenkilökunnalta eikä muillakaan työpaikoilla ei voida kysyä rokotuksista, koska se on yksityissuojan alueella. Miksi? Kotiin tulee hoitajia, jotka ovat rokotevastaisia ja vanhuksen on otettava vastaan tällainen henkilö. Missä on yksilön suoja? Koko korona-ajan on informoitu, miten riskiryhmäläisiä suojellaan, nyt ei suojella! Toistan, haluan selkokielisen vastauksen, en “munkkilatinaa”!

Elsa Karhunen, Turenki

Suomi on koronatartunnoissa taas punaisella eurooppalaisissa tilastoissa. Se tietänee matkustajakatoa ja Marinin hallituksen syyttelyä, tietty? Todellinen syy on kuitenkin ne kansalaistottelemattomat, jotka eivät suostu ottamaan rokotuksia! Tälle “itsenäiselle” kansanosalle tulisi tarjota ylimääräistä “vapausveroa” vaihtoehdoksi. Olisiko 1 500 euroa vuodessa hyvä?

Riskiryhmäläinen

Tohmajärveläinen lehmätilallinen luopuu lehmistään, kun nurmipelloilla laiduntavat valkoposkihanhet. Rehua lehmille ei kasva riittävästi. Ei pidä tuudittautua siihen, että hanhiongelma pysyy Itä-Suomen rasitteena. Hanhia näkyy jo runsaasti hämäläisilläkin pelloilla. Millä turvataan suomalaisen ruoan tuotanto, kun kustannustaso maatiloilla on karannut käsistä ja niillä ollaan ilmastomuutoksen ja vinoutuneiden peura- ja hanhikantojen armoilla. Ruotsissa ollaan järkeviä ja pelloilta voidaan metsästää hanhia, jos niitä on enemmän kuin viisi. Halutaanko olla omavaraisia ja syödä puhdasta, antibioottivapaata suomalaista ruokaa?

Suojeltavaksi suomalaiset maatilat

USA aikoo maksaa korvauksia Afganistanissa tekemänsä lennokki-iskun uhrien sukulaisille. Eikö siviilien tappaminen ole sotarikos ja asia tulisi käsitellä sotarikostuomioistuimessa?

Ei raha saa olla valtaa