Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Miksi pahoitella lautapeliä ja mennä taas rähmälleen?

Muita: Miljoonien pyörätiekö säkkipimeässä jalkakäytäviä ajeleville pimeille pyöräilijöille?

Miksi pahoitella lautapeliä? Ei yksi instagram-viesti voi noin paljon liikuttaa. Juuri kun kommunismi loppui, mennään rähmälleen woke-ideologian edessä. Kasvattakaa kansallista selkärankaanne!

Vesa-Matti Seppälä, Hämeenlinna

suomeksi: amerikkalaisperäinen sana woke tulee sanasta awake (=olla hereillä). Sanalla viitataan erityisesti kärkevään rasismin ja rotusyrjinnän vastustamiseen

Autoilijat nyt tarkkana Kasarmikadun työmaan kohdalla! Suojatien paikka on muuttunut Koulukadun ja Lukiokadun välillä. Ajetaan kuin reikäpäät vaikka 30 km/t -rajoitus. Lisäksi aidat rajoittavat näkyvyyttä suojatielle, pienet kulkijat katoavat aidan taakse helposti.

Jalankulkija Koulukadulta

Aamulla, ennen seitsemää. Siis säkkipimeässä! Ei etuvaloa. Ei takavaloa. Ei heijastimia. Eikä kypärää. Ja tämä polkupyöräilijä, jolle pitäisi rakentaa miljoonia maksava pyörätie, ajaa pitkin Hallituskadun jalkakäytävää, vaikka Raatihuoneenkadulla on kevyen liikenteen väylä.

Missä järjen valo?

Kiitokset kaupungin puistotoimelle, kun ovat poistaneet ison ja ruman irtokannon sekä raivanneet vesakot pois, Idänpäästä Heikkilänkatu 3:n piennaralueelta. Kadun reuna on nyt siisti ja tasainen. Hyvää syksyä!

Heikki Notko

Nyt on pakko olla eri mieltä kuin oma puolue. Jos raideliikenne vapautetaan kilpailulle, käy kuten taksiliikenteessä: Täällä maaseudulla ei voi kulkea illalla ja yöllä kuin omalla autolla, koska taksia ei saa. Pohjoisemman ratakunnostukset saa unohtaa, ei sinne kukaan junaliikennettä järjestä.

Kokoomuslainen

“Puhukaa Hämeenlinnasta hyvää”, ilmaisi eläkkeelle siirtyvä apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa (23.10.). Täältä Tampereelta kannatetaan Suomi-radan nykylinjauksen kehittämistä, eikä Hämeenlinnan ohittavaa, ns. “tunnin junan” linjausta suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tampereen tulevaisuus ja vetovoiman kasvu edellyttää Tampere-Pirkkalan lentokentän kehittämistä lisääntyvine kaukolentoyhteyksineen.

Tunnin juna -idea roskakoriin!

Eivätkö meille suomalaisille enää kelpaa suomenkieliset ilmaukset edes yksinkertaisistakaan asioista? Miksi sitten tuota englantia sitten tuputetaan lähes asiaan kuin asiaan? Lähipäivien esimerkkinä voin mainita maakuntalehtemme pääkirjoituksessa mainittu walk in- rokotus ja nyt tuo kunnianarvoisan pääministerimme ja hänen muusikkoystäviensä hehkuttama boomer! Olen itse niin pihalla näistä uusista kieleemme pesiytyneistä, meille vieraista sanoista, että pitänee olla sanakirja pöydällä jopa maakuntalehteä lukiessa. Toinen vaihtoehto olisi se, että jättäisi ne jutut lukematta, joissa tällaisia “uudissanoja” esiintyy. Maakuntalehteämme lähes kolme neljäsosavuosisataa lukeneena toivoisin, että tämä kieleemme pesiytynyt ilmiö lopetetaan ja pitäydytään kotoisessa kielessämme.

Korpiviisastelija

On järjenvastaista jättää ottamatta lainaa pienellä kiinteällä korolla ja olla sijoittamatta hyvin tuottaviin ja arvonsa pitäviin kohteisiin. Tarvitaan vain kansakoulussa opittuja ynnä- ja poislaskuja. Toimii valtion johtamisessakin. PS. Ei Mäntyniemenkään arvostettu nyrkkiherra ole aina oikeassa.

Nahkatakkiteknikko

Nimimerkki Virvelin (HäSa 23.10.) koukkuun on tarttunut vain television ja somen värittämä kuva politiikan tekijöistä, pääministeristäkin! Onneksi kaikki eivät kalasta samalla vieheellä. Totuus taitaa olla, että virvelöijää harmittaa naisen menestys työssään ja väärä puoluekanta?

Vassari

Kolme kysymystä sinulle Virveli: Milloin on Sanna Marin pääministerinä bilettänyt Helsingin yössä? Oliko musiikin tekijöitä todellakin kutsuttu Kesärantaan vain juhlimaan? Onko tosiaan niin vaikea ymmärtää, että pääministerikin voi ja myös osaa leipoa?

Holkerikin oli joskus Teijan ohjelmassa silakoita paistamassa

On ennenkuulumatonta että Suomen pääministeri nimittelee niitä, jotka tämän hyvinvoinnin rakentaneet niin boomereiksi. Eikö hävetä yhtään?

Suvaitsevaisuutta ja käytöstapoja

Kurvisen Antti päihitti hallituksemme “päävallesmannin”, Sanna Marinin, joka viime aikoina on uhonnut gallup-kannatuksellaan ja viihdyttänyt tv-hupiohjelmalla. Kun kulttuurituista hänellä tuli riidanpoikasta kulttuuriministeri Kurvisen kanssa, hän ei ottanut huomioon sitä, ettei “härmän-Anttien” kanssa vielä tänäkään päivänä kannata, ei edes politiikassa, ryhtyä “riitasille”. Marinin oli annettava täysin periksi ja otettava opiksi.

Kauhava-ilmiö

Jos raideliikenne täysin yksityistetään, niin voi käydä niin kuin Britanniassa aikoinaan: junakalusto rappeutui, junia ei siivottu, aikataulut eivät täsmänneett, lippujen hinnat nousivat… Omistajat vain keskittyivät rahastamaan yrityksessä. Valtio otti lopulta homman hallintaansa. Kyllä Suomen rataliikenne on laadukasta, junat siistejä ja palvelu on hyvää. Sanni Grahn-Laasonen (kok.) Forssalaisena on varmaan “asiantuntija” nykyisestä palvelun tasosta ja hinnoittelusta.

Resiina

Nyt moni nuori kertoo saaneensa Traficomilta uuden ajokortin, johon on käytetty mopokortin valokuvaa, vaikka matkustuspassi on uusittu kuvineen 2021. Virallinen passikuvafirma liittää viimeisen passikuvan suoraan Traficomin tietojärjestelmään, ja Traficom käyttää luonnollisesti viimeksi uusitun passin valokuvaa – eikä 15-vuotiaana otettua mopokorttikuvaa. Nuorilta on jopa peritty lisämaksu, kun he ovat tilanneet uuden kortin ajankohtaisella kuvalla.

Isät

Milloin Mika Toivola astut julkisuuteen ja avaat vähän, mitenkä näitä ulkomaalaispelaajia on skoutattu HPK:hon?

Aika ottaa vastuuta