Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Torille kylmävesiallas ympärivuotiseen avantouintiin ja heti!

Muita: Pyöräilykatu Kasarmikadulle, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Kyllä pitää keskustan elävöittämiseksi hankkia torin parkkipaikalle kylmävesiallas, jossa on ympärivuotinen avanto. Mikä hienompaa kuin hikisen luistelun jälkeen pulahtaa vilvoittavaan altaaseen. Ja lopuksi kuumia lättyjä syömään. On silmänruokaakin sivullisille.

Toriallas tänne ja heti!

Kun on ehdotus avannosta kaupungin (Hämeenlinnan) keskustaan, niin senhän voisi kairata” tulevaan keskustan luistinrataan. Järvihän ei jäädy kuin odottamalla.

VK, Ojoinen

Lue myös: Torikuusi on jo valittu, ja torijään avauspäiväkin on lähes varma – Jään sijoittamisesta torin alareunaan on valitettu (5.11.2021)

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä päätti palauttaa maskisuosituksen takaisin voimaan. Toivottavasti KK-Tavastia osaa tällä kertaa lukea ohjeet huolella ja huomio ohjeistuksen todella olevan suositus lukioissa ja ammattikoulussa. Syrjiminen ohjeistusten avulla ei ole kenenkään etu.

Lukiolainen

Lue myös: Kanta-Hämeen epidemiatilanne heikkenee nopeasti, maakunta siirtyy leviämisvaiheeseen – “Ravintoloiden tulisi valmistautua koronapassin käyttöön ensi viikon aikana” (12.11.2021)

Ojoisilta ja Kettumäestä tulevat pyöräilijät jatkavat Tampereentien pyöräilytietä pitkin edelleen Kasarmikatua pitkin, ja myös rantareitti on todella suosittu pyöräilijöille. Sibeliuksenkadun pyöräilykatu näin ollen siis Kasarmikadulle, jos se katsotaan tarpeelliseksi tässä vaiheessa.

Tosi on

Pööli, Pööli… Siellä ne vihreät jouluvalot vaan loistaa ja näkyvät keskustaan asti. Lienee jo selvää, ettei nykyhinnoilla valojen väri vaihdu, joten eikö olisi jo aika tehdä jotain asian auttamiseksi? Vaikka 10 sentin tuntitaksa olisi fiksumpi kuin tyhjänä törröttävä halli! Kun ei hallille muutakaan käyttöä taida olla, niin olisi hyvä saada se käyttöön. Eipä taitaisi tappio tuolla hinnalla paljoa nykyisestään kasvaa?

Järkeä Pööliin

Kirjailija Anne Hänninen pohti kirjoituksessaan (HäSa 12.11.) miksei Finlandia-palkintolistalla enää ole lyriikkaa. Finlandia-palkinto rajattiin romaaneille, koska “jos listalla on lyriikka, ei romaani voi koskaan voittaa”. En muista, kuka perustelun julkilausui, mutta perustelun kylläkin.

ReiPan

Viime viikon maanantaina olin kävelemässä koirani kanssa kävelytiellä Visamäentie 33:n kohdalla, jolloin kadun toiselta puolelta parkkipaikalta juoksi viisi isoa koiraa (kultaista noutajaa?) suoraan oman pienemmän koirani kimppuun. Huusin apua, mutta koirien omistajia ei tullut, vaan he lymyilivät autojen luona. Onneksi kaksi miestä kiirehti apuun ja he hätistävät koirat takaisin parkkipaikalle. Koiria kuljettanut auto häipyi nopeasti parkkipaikalta. Oma koirani tarvitsi eläinlääkäriä neljän pureman vuoksi.

Missä vastuu?

Kehitysvammaisten, vanhusten tai lastensuojelun palvelut… Eemeli-sadussa kaptenska komendoora söi vanhuksille tuodut jouluruoat. Mihin katoavat kaupungille annetut valtionosuudet, kun heikoimpien palvelut ovat toistuvasti otsikoissa, avi-valituksissa tai erikoistarkkailussa? Jos ongelmista ei saa johtajalle valittaa, niin ne ohjautuvat valtion valitusprosesseille ja otsikkoihin. Minusta valittaja on välittäjä, joka toivoo asioihin ratkaisuja. On huolestuttavaa jos johtajalle ei saa valittaa tai hän “ei ole edes kuullutkaan” johtamisalueensa ongelmista.

Teija Sydänmaanlakka

Jos verotietojen julkistamisella on jotain yhteiskunnallista arvoa, niin miksi media itse mainostaa sitä otsikoiden_ “tiedätkö kuinka paljon naapurisi tienaa”? Kateuspäivä sittenkin.

Peti

Kiireinen autoilija nimim. Masa ihmetteli (HäSa 12.11.) bensamittarin toimintaa. Kyseessä ei ole kiusanteko 20 euron setelillä päivittäin tankkaaville, vaan toiminta perustuu fysiikkaan. 1 sentillä saa 5 ml bensaa, joten täydellä virtaamalla ei pumppua saa luotettavasti pysähtymään noin 2 ml tarkkuudella jotta veloitus olisi sentilleen oikein. Sähköautoon siirtyminen voi tuoda Masalle ehkä samanlaisia ongelmia?

Veijo Esso

Hallituksen koronalinja on menossa päin umpikujaa. Hätäjarrua ei suostuta painamaan. Ilmeisesti liian noloa myöntää tehdyt virheet. Johtajuus puuttuu. Ainoa näkyvä teko oli valtioneuvoston “taas mennään”-kampanjan keskeyttäminen. Liian myöhään, sillä kansalaiset alkoivat Marinin kehotuksesta elää, mennä ja kokea syyskuussa. Seuraukset näkyvät…

Virveli

Alokas Helander juoksi Cooperissa 4 225 metriä. Taas ilmoittautui palstoille iso joukko niitä, jotka jo 50 vuotta sitten pistelivät pitkästi yli neljä tonnia, minä tietysti myös. Tuppaa vaan sattumalta unohtumaan, kauanko silloin juostiin. Kuka kehtaisi kertoa?

Laicus

Suomen Trump, kokoomuksen Mykkänen höpisee itärajalle rakennettavasta aidasta! Onko todella niin, että suomalaisen opposition keskustelun taso on tämä?

Vassari

Miksi media unohtaa isoja asioita ja lukuja edellisestä pakolaisongelmassa vuonna 2015? Muistetaan kyllä kertoa “Venäjän hybridivaikutuksesta”, Lapissa noin 2 000 henkilöä. Miksi ollaan puhumatta tai vähintään hiljaa niistä noin 30 000:sta, joita rahdattiin muun muassa Ruotsista Tornion kautta ja Ruotsi oli vähintään toinen EU-valtio, jonka läpi tulivat. Juurisyitäkin olisi mietittävä, demokratian vienti muun muassa.

Ventke

“Hei, puhuuko täällä kukaan suomea?”, on Helsingin seudulla joissain tilanteissa jo varsin aiheellinen kysymys (HäSa 14.11.). 430 000 vieraskielisestä maahanmuuttajasta yli puolet asuu pääkaupunkiseudulla. Miten onkaan näin päässyt käymään? Sehän johtaa eri kieliryhmien eriytymiseen omiksi asumisyhteisöikseen, mikä ei enää kannusta edes kotoutumiseen mm. uuden kotimaan kielen oppimisessa. Ruotsin ongelmiin näin ajaudutaan.

Ja vauhdilla!