Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Hämeenlinnan torista tulee taas kaunis – Ei enää Hämpton-kylttiä kiitos!

Muita: Miksi pyörätiet pitää rakentaa niin kalliisti? Pyöräilymaa Hollannissakin päästään paljon vähemmällä.

Hämeenlinnan torista tulee taas kaunis, kun sinne tulee kuusi valoineen. Älkää pilatko kaunista tuomalla rumaa Hämpton-kylttiä torille – kiitos!

Hämeenlinna

Pistänpä minäkin lusikkani pyörätiesoppaan. Miksi meidän pitää rakentaa niin kalliisti? Sääteleekö jokin direktiivi ja meidän EU:n mallioppilaina pitää sitä noudattaa ja mielellään vielä ylittää. Esimerkiksi Saksassa on pellon reunaan vedettyjä asfaltoituja “polkuja” leveydeltään noin puolet meidän väylistä, ei valaistusta. Pyöräilyn mallimaaksi mainostetussa Hollannissa on ajotien reunaan erotettu, usein erivärinen kapea kaistale. Ymmärrän, että meillä talvi aiheuttaa ongelmia, mutta muutaman talvikuukauden ajaksi vois laittaa merkin: “Ei talvikunnossapitoa”.

Onko vaihtoehtoa?

Lue myös: Näin Sari Rautio perustelee läpi mennyttä ehdotustaan Hämeenlinnan keskustan pyörätiekokeilusta – “Kaikki eivät vieläkään ymmärrä pyöräilyn merkitystä” (17.11.2021)

Todellinen pyöräilykulttuuri aloitetaan rakentamalla pyörätiet pitäjistä kantakaupunkiin. Pari kilometriä keskustassa ei tuo turvaa kymppitien reunaa pyöräilevälle.

TVL

Pyöräilen paljon keskustassa ja se onnistuu hyvin ilman pyöräteitä. Autoja on kaduilla vain muutama harva ja muita pyöräilijöitä vielä vähemmän. Sibeliuksenkadun kierrän kaukaa, koska mäki on liian jyrkkä polkea ylös ja liian vaarallinen polkea alas nyt ja tulevaisuudessa. Tilaa löytyy hyvin muilta kaduilta.

Pyörätiekokeilukin ihan turha

Kristillisten Kylli Kylliäinen esitti lastensuojeluun kahta sosiaalityöntekijää lisää ensi kesästä alkaen. Menolisäys olisi ollut vain 50 000. Esitys kaatui maanantain valtuustossa 45–5. Kuulostaa älyttömältä, ettei tätä hyväksytty. Yritetäänkö jo työskentelevät sosiaalityöntekijät uuvuttaa työhönsä? Eikä tästä kauan ole, kun sosiaalityöntekijät olivat myös vaarassa Kettumäessä.

Herätystä päättäjät

Kyllä oli valtuustolta vastuutonta perustaa uusia virkoja tässä taloustilanteessa ja velkakurimuksessa. Mikähän se talouden tasapainottamisohjelma mahtaa olla, lienevätkö ikinä kuulleetkaan? Ei niillä apulaiskaupunginjohtajan palkasta säästyvillä rahoilla pitkälle pötkitä. Hatunnosto Jari Koskiselle ja persuille, jotka sentään napakoilla puheenvuoroillaan yrittivät pitää suitset tiukoilla!

10 tuntia kärsimysnäytelmää

Ville Kalliomäeltä avoin ja rehellinen ulostulo Lentopallokerhon epäonnistumisista. Samalla lehden aukeamalla Mika Toivolan vähemmän avoin haastattelu, jossa tehtyjä virheitä ei haluttu myöntää. Toinen on leijona, ja toinen on lammas. Saa arvata.

Matteus, Riihimäki

Nimimerkki Vassari (HäSa 17.11.), mielipiteitä saa olla, mutta faktojen olisi syytä olla oikein. Olen vuoden mittaan useasti kritisoinut Marinin ja hallituksen koronatoimia, vastuun siirtelyä ja viestintää. Kyse ei nimenomaan ole jälkiviisaudesta. Tekemistään virheistä hallitus ei ole kyennyt oppimaan.

Virveli

Vuonna 2015 hybridivaikuttaminen taisi olla tuntematon käsite, koska hätätilalakeja ei valmisteltu Venäjältä tuotujen pakolaisten antaman opetuksen jälkeen. Tai olisiko Timo Heinosella parempi tarina, miksi hätä on vasta nyt olemassa.

ReiPan

Mielipiteeni ovat usein negatiivisia arvosteluita pieleen menneistä asioista. Nyt on mielestäni varauksettoman kiitoksen paikka. Kiitän Puolaa ja puolalaisia suoraselkäisyydestä maansa ja EU:n ulkorajan puolustamisesta masinoidun siirtolaisinvaasion aikana. Kaikesta näkee, että rakastatte maatanne ja olette valmiita sitä puolustamaan.

Hieno esimerkki