Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Epäasialliset hävetkööt! – Täällä Italiassa ei koronapassin takia häiriköidä

Che vergogna! Eli hävetkööt se osa suomalaisia, jotka käyttäytyvät epäasiallisesti koronapassiasiassa. On vastuutonta, etteivät ihmiset ymmärrä omaa eivätkä lähimmäistensä etua, kun kieltäytyvät rokotuksista. Sen lisäksi he hölmöyttään terrorisoivat järkeään käyttäviä ja haukkuvat koronapassia vaativaa ravintoloitsijaa natsiksi! Täällä Italiassa ei ole asiaa mihinkään sisätilaan ilman maskia ja lämmönmittausta. Lisäksi ravintoloihin, kampaamoihin, pankkeihin, työpaikoille ja muun muassa kulttuuritapahtumiin vaaditaan koronapassi (eli kaksi rokotusta). Kertaakaan en ole törmännyt tilanteeseen, jossa asiasta häiriköitäisiin. Varmasti Italiassakin on rokottamattomia, mutta he ymmärtävät olla pois ihmisten ilmoilta. Samaa suosittelen suomalaisillekin rokottamattomille.

Saluti di Carimate

Lue myös: En olisi uskonut näkeväni tällaisia ylilyöntejä sivistyneessä Hämeenlinnassa – Haistattelujen kohde on totaalisen väärä (kolumni, Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset 19.11.2021)

“Senkin natsit, menkää konkurssiin!” Ravintola Popino sai rajua palautetta ilmoitettuaan somessa, että ottaa koronapassin käyttöön – Väkeä myös kääntyi ovelta (17.11.2021)

Latasin puhelimeen koronapassin ohjeiden mukaisesti ja tallensin sen, mutta se menikin puhelimessa niin talteen, että vaikka purin puhelimen pieniin osiin, en löytänyt sitä. Onko muillakin samoja ongelmia.

Passi hukassa

Kuinkahan meni nimimerkki Pate Teikan (HäSa 19.11.) ja muiden kolmatta koronarokotetta varanneiden omasta mielestä varaus, kun Hämeenlinnan terveyspalveluiden toimesta joka paikassa painotettiin, että ajan voi varata vasta kuuden kuukauden päähän toisesta rokotuksesta. Lukivatkohan kaikki Verkatehtaalta käännytetyt ja muut varaajat varausohjeet loppuun, vai eivätkö ymmärtäneet lukemaansa!? Tukkeutuneen varausjärjestelmän takia “saan” odottaa omaa aikaani nyt kaksi kuukautta yli sen vaaditun kuuden kuukauden. Olen liki 80-vuotias ja edellisten rokotusten teho koko ajan laskusuunnassa.

Hyvää Joulua

Kyllä meillä Hattulassa on kaikki hyvin. Lehti kirjoittaa mitä kirjoittaa. Mistä löytää sellaiset palvelut kävely- tai rollaattorimatkan päästä kuin Hattulasta. Parolan keskustassa on terveyskeskus, kirjasto, kaksi kauppaa, kioski, apteekki, ruokapaikkoja, kampaamoja, ompelimo ja juottolakin löytyy.

Tervetuloa Hattulaan

Kasarmikatu–Lukiokatu-risteyksessä ovat katutyön takia tilapäisliikennevalot, mutta ei lainkaan valoja jalankulkijoille! Siellä sitten loikitaan autojen joukossa, kukin oman näkemyksensä mukaan!

Keskustasta

Kiitos Puskun työntekijälle, joka tällä viikolla huolehti töidensä ohella Seminaarin koulun edustalla Erottajakadulla koululaisten turvallisesta tien ylityksestä, kun työkone esti näkyvyyden vilkkaassa risteyksessä.

Kati Grönvall

KHKS:n päivystyksessä oikeat ihmiset, oikealla asenteella, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Lämmin kiitos saamastani nopeasta avusta ja ammattitaitoisesta toiminnasta! Olette mahtavia ihmisiä koko henkilökunta!

Seppo Soittila, Hauho

Rehtoreille tehdyssä Lännen Median kyselyssä nousi selvästi esiin arvio oppimisen tason edelleen heikentymisestä seuraavassa Pisa-tutkimuksessa vuonna 2022. Niin sanottu inkluusio, eli erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetus samassa ryhmässä on osoittautunut ongelmalliseksi. Tämä haittaa lahjakkaiden oppilaiden motivaatiota, mistä ongelmasta kärsinee myös Suomen kansainvälinen menestys. Erityisryhmiä olikin peruskoulussa aiemmin enemmän.

Huomioon

Koulu on tuhottu turhilla hankkeilla, mutta ikinä ei nimetä asioista päättäviä. Mikseivät he kanna vastuuta julkisuudessa?

Vihainen

Kiitos vt. päätoimittaja Tuulia Viitaselle 20. marraskuuta lehdessä olleesta hyvästä kirjoituksesta, joka koski yhteisöön kuulumisen merkitystä koulussa ja koko elämässä.

Sinä ja minä

Lue myös: Maailmanlaajuinen pandemia paljasti opetushallitukselle yhden olennaisen asian – Se hämmästyttää, että miksi vasta nyt (alanurkka, 20.11.2021)

Viitaten pääkirjoitukseen (HäSa 19.11.) he, joilla on varaa yksityislääkärien vastaanotolle, pärjäävät aivan yhtä hyvin ilman sitä noin 10 euron kela-korvausta, jonka siitä saa. Vaikka korvaus poistettaisiin, se ei sen kummemmin julkista puolta ruuhkauta. Jos Kela-korvausta nostettaisiin, ainakin aiemmin se on näkynyt lääkäriasemien hinnoissa välittömästi.

Jaska

“Kaikilla ei ole ihmistä, jolle puhua. Ei terapioissa turhaan käydä”, kirjoitti Susanna Lähdekorpi (HäSa 22.11.), ymmärtämättä mistä kaapeissa lojuvat sukuluurangot kehittyvät eli ne, joiden vuoksi suut tukitaan. Joitakin asioita on puhuttava vaitiolovelvollisten ammattilaisten kanssa, joita terapeutitkin ovat. Luurangot vaativat henkistä väkivaltaa kehittyäkseen ja usein kohde, lapsi, ei tule asiassa kuulluksi tai otetuksi vakavasti. Joku perheessä on pitänyt eristää, mustamaalata ja vaientaa, jotta luuranko syntyy. Puhuminen estää sukupolvelta toiselle siirtymää. Se taas voi oireilla syömishäiriöinä, viiltelynä, fanaattisena uskonnollisuutena, masennuksena ja niin edelleen.

Vuotava Valvomo

Kansan tietoisuuteen on iskostettu uusi sana: taksonomia. sanalla voi olla jokin “virallinenkin ” merkitys, mutta näin maallikon mielestä tunnemme tuon taksonomian kukkarossamme jatkuvina hintojen korotuksina eli taksojen nostoina, esimerkkejä ei tarvitse kaukaa hakea. poikkeaminen esimerkiksi bensa-asemalla valaisee asian.

Liikaa taksoitettu

Viime viikkojen uutiset rajamuurien ja -aitojen pystyttämisistä ja suunnitelmista ovat hämmentäneet EU-maita. Eurooppalaisia hämmensi aikanaan jo Trumpin ajatukset vastaavista toimenpiteistä USA:n etelärajoilla hänen pyrkiessään presidentiksi. Nyt ei suuremmasti hämmennytä itäisen Euroopan valtioiden ja Balkanin maiden vastaavista ja jo toteutuneistakin aikeista uutisointi. Vanha sanontahan kuului: “näin maailma muuttuu eskosein”.

Trumpismiako?

Olisi korkea aika heittää kepu ulos hallituksesta ja ottaa tilalle kokoomus, kristilliset ja Liike Nyt. Saataisiin loppumaan jatkuva kepun sähläys ja ehkä päästäisiin eroon maakuntauudistuksesta, pois väliportaista, viiden alueen jakoon terveyden huollossa.

Nahkatakkiteknikko

Hallitukselle säästövinkki: Lopetetaan puoluetuet, sopeutumiseläkkeet ja karsitaan pois ylimääräiset ministereiden avustajat valitsemalla virkaan vain luotettavia ja päteviä henkilöitä, jotka osaavat asiansa Suomen parhaaksi (entinen itsenäinen valtio nykyisin Brysselin kolhoosi). Erityisavustajista vielä pääministerille suotakoon yksi, joka käy Prismassa ja kokkaa ilmaisen aamupalan ja hoitaa Voguen kuvaukset, jotta että pääministeri ehtii hoitamaan työnsä.

Ari Elo, Loppi