Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Yhteistyö takaa kasvun - "Kanta-Hämeessä näen valtavat kehittymisen edellytykset"

Mielestäni kuntien ja kaupunkien palvelurakenne on parhaiten säilytettävissä yhteistyötä lisäämällä ja päällekkäisiä toimintoja karsimalla. Jos haluamme tänne uusia työpaikkoja, pitää myös palveluiden olla saatavilla.

Pitää muistaa, että hyvinvointi syntyy asukkaiden kokonaisnäkemyksestä, johon liittyvät työpaikan lisäksi, puolison työpaikka, koulutus-, terveydenhoito-, kulttuuripalvelut ja niin edelleen.

Keskeistä on myös huomata, että palveluihin tarvittava verotulo kertyy suurelta osin suoraa tai välillisesti yritysten tulovirroista.

Aiemmassa kotikaupungissani Oulussa yhteistä strategiaa luotiin yhdessä laajan yrittäjä-, julkisyhteisö- ja rahoittajarintaman kanssa, ja kun jotain päätettiin, ryhdyttiin toimeen. Se, että Oulu on tänään yksi esimerkkikaupungeista, on paljolti yhteisen tahtotilan luonnin ansiota.

Koulutus ja yrittäjyys

Koulutuksella on oma merkityksensä kasvun luonnissa. Koulutuksen keinoin voidaan sekä suoraa, että välillisesti vaikuttaa yritysten kehittymis- ja kasvuedellytyksiin.

Mielestäni kaikilla koulutustasoilla opetussisällöt pitäisi saada vastaamaan elinkeinoelämän tarpeita. Tulisi luoda yliopiston, ammattikorkeakoulun ja toisen asteen yhteiset alueelliset palvelukonseptit.

Yritykset tulee mielestäni saada mukaan perus- ja täydennyskoulutusopintojen suunnitteluun. Tämä vaatii täsmäkoulutuksen lisäämistä yritysten tarpeita vastaavaksi. Tähän tarvitaan koordinaatio koulutuksen tuottajien ja yritysten tarpeiden välille.

Mielestäni syrjäytyneille tulisi järjestää valmentavaa koulutusta ennen varsinaista ammatillista koulutusta. Työperäisen maahanmuuton osalta tulee mielestäni edetä maltillisesti ja ensisijaisesti pyrkiä työllistämään suomalaiset työttömät.

Yrittämisen aloittamisen kynnystä tulisi alentaa muun muassa tukemalla aloittavia yrittäjiä investoinneissa ja verotuksellisesti enemmän.

Myös sukupolvenvaihdosjärjestelmän kehittämistä tulisi jatkaa, että uusia yrittäjiä saataisiin innostumaan jo olemassa olevien yritysten jatkamisesta.

Yhteistyön kehittäminen on kehityksen moottori. Yhdessä tehden saadaan aikaan enemmän kuin yksin puurtaen.

Kehittymisen edellytykset

Kanta-Hämeessä ja erityisesti Hämeenlinnassa näen valtavat kehittymisen edellytykset kunhan vaan toimeen tartutaan.

Yhteistyö yli kunta- ja puoluerajojen on ainut mahdollisuus menestyä alati muuttuvassa maailmassa. Olemme uudessa tilanteessa myös alueellisesti uuden hallintorakenteen tullessa voimaan. Hyvinvointialueet tulevat päättämään merkittävästä osasta omien alueidensa sosiaali- ja terveyspalveluja palo- ja pelastustointa unohtamatta.

Pitää muistaa, että turha byrokratian rakentaminen ei johda ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen, vaan järkevästi yhteistyöllä toteutettu palvelutuotannon malli sekä julkisen sektorin että yksityisten toimijoitten osalta johtaa parhaaseen lopputulokseen.

Ei pidä tuudittautua yksisilmäisyyteen vaan nähdä kokonaisuus, joka edistää koko alueen hyvinvointia sekä kehittymistä ja on myös taloudellisesti järkevä toteuttaa.

Esko Heikura

aluevaaliehdokas (kok.)

Hämeenlinna