Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Voisiko hoitajapulaa ja koronan hoitoa helpottaa näillä keinoilla

Hoitohenkilökunnasta on jo suuri pula erikoissairaanhoidosta palvelutaloihin, sen voi todeta TE-keskuksen sivuilta, haussa on kymmeniä hoitajia tekemään välttämätöntä hoitotyötä, siis muuta kuin koronaan liittyvää.

Omikron-variantti leviää kuin kulovalkea ja vaikka rokotettu sairastaakin sen useimmiten lievänä, aiheuttaa se suurta painetta terveydenhuoltoon.

Ensisijaista on saada rokotettuja lisää, ensimmäisiä, toisia ja kolmansia annoksia. Niitä antamaan haetaan jo aktiivisesti koulutettua henkilökuntaa. Siis hoitajia, joista on jo suuri puute muussa hoidossa.

Keinovalikoimaa

Voisiko hoitajapulaa ja koronan hoitoa helpottaa, jos:

Tartunnanjäljitykseen pikaperehdytetään asiakaspalvelutyötä tehneitä hyvin laaditun tsekkauslistan kanssa.

Tietotekniikkaa taitava pystyy hetkessä oppimaan kirjaamisen Life Careen, kun koulutettu hoitaja rokottaa.

Opiskelijatyövoimaa varmaan jo käytetäänkin moniin tehtäviin, mikä on Hamkin ja Tavastian rooli? Voisiko opintosuunnitelmaa muuttaa talven ajaksi niin, että jokaisella opiskelijalla olisi tässä työssä panoksensa.

Voisiko loppuvaiheen terveydenhoitajaopiskelija saada luvan rokottaa tässä erikoistilanteessa? Voisiko hoitajien valmistumista jotenkin vauhdittaa?

Ehkä näitä toimia on jo tehtykin, en tiedä. Nyt ovat kuitenkin hyvät neuvot kalliit, etsitään niitä. Innovatiivisesti!

Liisa Lähteenmäki

Hämeenlinna