Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karoliina Frank (kok.): Kaupungin rönsyjä leikkaamalla aikaa ja rahaa jää oikeisiin töihin – On mitä kummallisimpia tehtäviä ja nimikkeitä

Hämeenlinnan kaupungin sote-lautakunnan puheenjohtajana kysyin elokuussa, montako virkaa tai toimea aluehallintouudistuksen johdosta kaupungin konsernihallinnosta lakkautetaan? Sain vastaukseksi, että 2 toimea tai virkaa siirtyy uudelle hyvinvointialueelle, mutta muuten hallinto pysyy ennallaan. Tyrmistyin.

Hämeenlinnan kaupungin palkkalistoilta siirtyy vuoden vaihtuessa noin 1400 sote- ammattilaista ja noin 380 pelastuslaitoksen työntekijää hyvinvointialueen palkkalistoille. Rahassa tämä tarkoittaa noin 310 miljoonaa euroa noin 545 miljoonasta (kuluvan vuoden talousarvion mukaan) eli noin 60 prosenttia.

Kaupungin konsernihallintoon (johto-, hallinto-, talous, hankinnat, henkilöstö, ICT, viestintä) muutoksella ei kuulemma ole kuin tuon kahden henkilötyövuoden vaikutus.

Tyrmistyin lisää, kun aloin selvittää

Aloin selvittää Hämeenlinnan kaupungin hallinnon toimien ja virkojen määrää ja sisältöä. Organisaation henkilöstörakenteesta ei löydy mistään yhtä ”kuvaa”, mistään ei löydy yksiselitteistä luetteloa toimista/viroista ja niiden kustannuksista. Tyrmistyin lisää.

Kahden päivän selvittelyn tuloksena muutama nosto: Kaupunki maksaa palkkaa yhdelle strategiajohtajalle ja kolmelle strategiapäällikölle. Tästä huolimatta kaupunki osti useaan otteeseen asiantuntijapalveluita kesällä hyväksytyn strategian valmistelun yhteydessä.

Kaupunkirakennelautakunnan alaisuudessa toimii 16 johtajaa/päällikköä. Siitä huolimatta luemme ja kuulemme jatkuvasti eri medioiden kautta viestiä siitä, etteivät asiat etene ja palvelut tökkivät. Tekeviä käsiä on kuulemma jatkuvasti liian vähän? Herää kysymys organisaation rakenteen tarkoituksenmukaisuudesta.

On mitä kummallisempia tehtäviä

Meillä on kaupungin hallinnossa mitä kummallisimpia tehtäviä, hankkeita ja tehtäväkokonaisuuksia – joiden tuoma lisäarvo jää täysin hämäräksi. Mikä on muutama vuosi sitten luodun ekosysteemityön merkitys ja lisäarvo?

Tuoko kymmenisen vuotta sitten luotu kasvukäytävähanke edelleen sellaista lisäarvoa, että hanketta kannattaa ylläpitää nykymuodossaan?

Onko kaupungilla tässä maailmantilanteessa varaa kaikkiin niihin hankkeisiin, joita hallinnossa ylläpidetään tai joihin työaikaa ja osaamista kohdennetaan?

Olisiko nyt aika perata tekemistä, keskittää voimavaroja perustekemiseen ja luopua kaikesta sellaisesta, joka ei tuota selkeää ja aitoa lisäarvoa niille, jotka kaupungin kulut maksavat.

Resursseja voi siirtää tekeviin käsiin

Olen varma, että kaupungin elinvoima, henkilöstön työssä jaksaminen, kaupunkilaisten hyvinvointi ja arjen sujuvuus eivät kärsi, jos vuoden vaihteesta lukien kaupungista lakkautettaisiin muutama strategiapäällikön virka, siivottaisiin henkilöstöhallinnon resurssit vastaamaan jäljelle jäävää henkilöstökokonaisuutta, siirrettäisiin resursseja tekeviin käsiin ja keskityttäisiin perustekemiseen.

Uskon, että rönsyjä leikkaamalla aikaa ja energiaa jää oikeisiin töihin. Päättäjillä pitää olla rohkeutta ja uskallusta vaatia organisaatiolta ja kaikelta tekemiseltä lisäarvoa. Byrokratialla on taipumus ruokkia itse itseään. Päättäjien pitää toimia unilukkareina ja huolehtia organisaation tarkoituksenmukaisuudesta.

Meillä on mistä säästää.

Karoliina Frank

yrittäjä ja valtuutettu (kok.)

Hämeenlinna