Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 16.11.2022 HPK hakee uutta alkua, uutta tarinaa – Toivona ja tekijänä on toistamiseen "tulevaisuuden nimi"

Hämeen Sanomat paljasti maanantaina, kuka on liigajoukkue HPK:n seuraava päävalmentaja.

Kaudella 2023–2024 porukkaa luotsaa yllätysnimi Matias "Maso" Lehtonen.

Liigakaukaloiden seuraajille Lehtonen on tuntematon nimi, mutta Mestiksestä monille tuttu.

Lehtosella ei ole edes liigakokemusta.

Tällä hetkellä mies valmentaa Rovaniemellä. Sitä ennen hän on muun muassa napannut kaksi mestaruutta Imatran Ketterässä.

Nykyinen päävalmentaja Jarno Pikkarainen on tehnyt hyvää työtä. Siipirikkoinen joukkue on saanut pisteitä liki mahdottomassa tilanteessa. Silti Pikkaraiseen ei ollut enää luottoa. Osa kannattajista olisi halunnut nähdä, mitä mies olisi saanut jatkopestillä aikaiseksi, mutta nyt se jää jossittelujen varaan. Kerhosta on vakuuteltu, että Pikkarainen oli vahva ehdokas jatkamaan, mutta Hämeen Sanomien lähteet puhuvat toista. Jo viime keväästä asti uutta kipparia on haettu ja kartoitettu halukkaita, mutta Pikkarainen on sivuutettu. Tulosta pitäisi tulla, mutta luottoa ei ole omalta organisaatiolta.

Maso Lehtosen valinnalla HPK palaa rohkeasti perusajatuksensa äärelle. Ei oteta sitä kalleinta ja halutuinta miestä vaan tarkastellaan kuviota vähän boksin ulkopuolelta. Urheilujohtaja Mika Toivola ei ole kommentoinut uutta valmentajavalintaa millään tavalla. Jälkikäteen ajateltuna se on seuran strategian mukainen rohkea veto.

Samaa strategiaa on käytetty pelaajavalinnoissa ja jo ennen Toivolan aikaa myös valmentajakuvioissa. Edellinen samankaltainen esimerkki oli HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen. Toki hänellä oli Kerhoon tullessaan jo kokemusta liigavalmentamisesta, kaupunki oli tuttu ja organisaatiossa luottohenkilöitä. Lehtosella ei ole liigakokemusta eikä hän ole hämeenlinnalainen. Siinä onkin tässä vaiheessa näiden kahden suurin ero ja todennäköisesti HPK:n suurin riski. Kukaan ei voi tietää, millaisen paineen valmentaja ottaa liigadebyytistään.

Kerho haluaa kasvattaa tulevaisuuden nimiä, jotka ovat seuran kukkarolle tässä vaiheessa sopivia. Pieni harha-askelkaan ei syökse taloutta kuralle. Lisäksi uusilla nimillä on tapana yrittää parhaansa ja saada nimensä ja tekemisensä julki. Sitä varmasti Lehtonenkin hakee.

HPK taas hakee uutta alkua, uutta tarinaa. Seura voi myös olla varma, että sen tekemistä ja menestystä tarkastellaan tarkasti. Toivottavasti ensi syksynä ymmärretään antaa aikaa. Kukaan ei ole seppä syntyessään, vaikka tulosurheilusta onkin kyse.