Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta | Demarit ja vasemmisto muka vähäosaisten asialla? – Köyhät kyykkyyn ja kerjuulle leipäjonoihin kautta maan

Pääministeri Sanna Marin, teidän johtamanne hallitus teki taannoin päätöksen ansiosidonnaisen päivärahan uudesta laskentatavasta muka tasapuolisuuden merkeissä. Ja kukkua kans. Uusi laskentatapa sorsii pahasti pienipalkkaisia työntekijöitä, esimerkiksi palvelualalla nollatuntisopimuksella työskenteleviä sekä muita vajaita viikkotunteja tekeviä. Demarit ja vasemmistoliitto, neljän vuoden välein te ilmoitatte aina olemme vähäosaisten asialla. Höpöhöpö-puheita vaalien alla . Nytkin on hallituksessa meininki: kepu vie ja vasemmisto vikisee. Nyt tähän samaan leikkauskuoroon tuli mukaan Petteri Orpo kokoomuksesta Tv1:n Ykkösaamun haastattelussa. Että sillä lailla köyhät kyykkyyn ja kerjuulle leipäjonoihin kautta maan.

Pentti Ranta, Hämeenlinna

Lehdessä kirjoitettiin kantakaupungin ongelmaristeyksistä ja yhtenä ratkaisuna mainittiin liikennevalot (HäSa 13.11.). Valtavasti yleisempi ongelma ovat huonosti toimivat liikennevalot. Ovat esimerkiksi päällä ruuhkattomaan aikaan. Ne varastavat ihmisten aikaa. Tuhlaavat kalliita polttoaineita, edistävät ilmastomuutosta ja huonontavat ilman laatua. Kuluttavat sähköä ja renkaita sekä aiheuttavat valosaastetta. Luovat kiirettä ja turhautumista, provosoivat huonompaa liikennekulttuuria sekä heikentävät liikennetaitoja. Tällä on vaikutuksensa liikenneturvallisuuteen. Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa on lyhyet etäisyydet ja ruuhkattomuutta. Kaupungin vetovoimatekijänä voisi siten olla sujuva liikkuminen, mikä edellyttäisi liikennevalojen määrän järkevöittämistä.

Punaisissa kaupunki sammaloituu

Miltei päivittäin on lehdissä uutisia, kuinka suuri koira on riepotellut pienempäänsä tai purrut ihmisiä sairaalakuntoon. Olen alkanut pohtimaan, että onko koiran koko käänteisessä suhteessa koiran omistajan aivojen kokoon. Empiirisessä tutkimuksessani olen havainnut myös, että isojen koirien kiloiset jätökset jäävät puistoihin ja kävelyteille. M.O.T.

Setä Tavastia

Olkaa tarkkoina ns. ajoneuvoveron maksujen kanssa. Minulla on verkkopankissani automaattinen maksu mm ajoneuvoveron maksusta. Ihmettelin kun vero ei ollut mennyt tililtäni eräpäivänä. Katsoin tilini ja huomasin, että vero oli poistettu maksuohjelmasta, koska se oli noussut kolme euroa seuraavalle kaudelle. Mitään ilmoitusta ei tullut Trafista tai pankista. Onneksi huomasin asian ja kävin Trafin sivuilla maksamassa veron. Huoleni perustuu lähinnä siihen, ettei poliisiviranomainen ilmeisesti voi muuta kuin sakottaa autoilijaa veron maksamattomuudesta, kun sattuu tälläisen auton tarkastamaan. Selitykset ovat ilmeisesti turhia. Ajellaan varovaisesti.

JJR

Suomalaisten äänestäjien pitää nyt ymmärtää, että mikäli kristilliset, perussuomalaiset ja kokoomus tässä inflaatiotilanteessa kaatavat hallituksen, mikään mahti maailmassa ei estä Suomea syöksymästä sellaiseen lamaan ja poliittiseen kaaokseen, jota ei koskaan ennen ole nähty!

Voi hyvää päivää

Onko keskustan puheenjohtaja Saarikolla tarkoitus loikata johonkin muuhun puolueeseen tai jäädä pois eduskunnasta? Mikään muu ei voi selittää Saarikon onnetonta "pelaamista" hallituksessa! Ei "kymppikerhon" puolueen todellakaan kannata esiintyä, kuin isomman kannatuksen saavan puolueen. Ei asiaa seuraavaan hallitukseen!

Vassari

Lähetä tekstari numeroon 13300

viestin alkuun tunnus HS

sitten tyhjä sanaväli

kerro mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi ja aina nimesi ja paikkakuntasi

myös sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi