Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Mika Walkamo (kok.): Hei hallitus, älä kasvata veropohjaa, vaan kansalaisten varallisuutta – Meistä jokaisen lompakosta nyhdetään liikaa valtiolle

Sanna Marinin (sd.) hallitus perustelee uusia veroja sillä, että se on "veropohjan paikkaamista", koska hallituksen mukaan "verotuksessa on aukkoja".

Tämä ajatusmalli on täysin pielessä. Oikeastihan verot ovat ihmisten omaa rahaa.

Uusi vero on aina lisärasitus

Mitä enemmän hallitus kehittää uusia veroja, sitä enemmän rahaa hallitus vie kansalaiselta.

Osa veroista on tietenkin ihan paikallaan. Me kaikki annamme mieluusti rahojamme esimerkiksi koulutukseen, terveydenhoitoon ja puolustusmenoihin.

Verorahat ovat yhteisiä panoksiamme niihin asioihin, jotka ovat Suomelle ja suomalaisille välttämättömiä.

Silti suuri osa veroista on vain kansalaisten omien rahojen viemistä sellaisiin asioihin, joihin emme itse haluaisi rahojamme antaa.

Meidän jokaisen lompakosta nyhdetään liikaa valtiolle. Niinpä työntekijä ei pysty enää elättämään itseään palkallaan, vaan hän joutuu nostamaan erilaisia tukia.

On täysin vinksahtanutta, että vasemmisto haluaisi viedä meiltä entistä enemmän rahaa, ja tätä se kehtaa kutsua "veropohjan paikkaamiseksi".

Mitä sitten olisi tehtävä?

Valtion pitäisi keskittyä vahvistamaan kansalaisten omaa taloutta. Viisas valtio auttaa jokaista vaurastumaan, jotta ihmisten rahat säilyvät ja kasvavat.

Kansalaisen vahva talous auttaa häntä kasvattamaan puskuria pahan päivän varalle. Kun talous on kunnossa, se kantaa perillisille asti – ja kotitalouksien vauraus on myös kansakunnan vaurautta.

Meidän jokaisen suomalaisen taloutta vahvistetaan kolmella tavalla: parannetaan yksityisen sektorin toimintaedellytyksiä, lisätään paikallista sopimista ja kasvatetaan ammattitaitoista maahanmuuttoa.

Aina kun hallitus sanoo "paikkaavansa" veropohjaa, katsopa tarkkaan, kuinka paljon rahaa se on viemässä juuri sinun palkastasi.

Mika Walkamo

yrittäjä (kok.)

Hämeenlinna