Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 28.11.2022 Tehyn ongelmat eivät ota loppuakseen – Kärkäs edunvalvoja ei taida olla paras henkilöstöjohtaja

Ammattijärjestö Tehy on ollut jatkuvasti otsikoissa. Erityisesti parrasvaloissa on puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Ensin oli varsin pitkä työtaistelukiista, jossa haettiin hoitajille kunnon palkankorotusta. Sen jälkeen, viime viikolla Yle paljasti järjestössä muhivan työilmapiiriongelman.

Ylen lähteiden mukaan järjestöä, erityisesti valtuustoa johdetaan pelolla. Valtuutettuja mitätöidään ja piikitellään ja ilmeisesti samankaltainen tunnelma on myös järjestön toimistolla.

Yleensä siinä vaiheessa, kun työilmapiiriongelmien kanssa tullaan julkisuuteen, ovat ongelmat jo varsin mittavia ja kriisiytyneitä, eikä niihin ole löydetty tyydyttäviä ratkaisuja.

Ammattiliitto on taistellut työhyvinvointinsa puolesta, mutta omassa pesässä asioita ilmeisesti johdetaan juuri päinvastoin.

Niin ilmeisesti Tehyssäkin.

Kaiken kukkuraksi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ei tunnista eikä tunnusta kerrottuja ongelmia, vaan kertoo, että kaikkiin ongelmiin puututaan ja on puututtu.

Varmasti työtaistelukiista on repinyt tehyläisiä. Yleensä yhteinen, ulkopuolinen "vihollinen" vahvistaa työyhteisöä, mutta tässä tapauksessa on käynyt päinvastoin.

Nykytyöyhteisössä enää virheiden etsiminen, mikromanageeraaminen ja kyttääminen eivät ole tätä päivää. Vahvuudeksi ennemminkin nähdään se, että erilaisia ajatuksia ja näkemyksiä voidaan ja uskalletaan ilmaista. Vanha motto kannattaisi myös muistaa: asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Pelolla johtaminen heikentää tulosta eikä houkuttele uusia työntekijöitä. Tehyssäkin ovi on käynyt tiuhaan ja siinä vaiheessa työnantajalla pitäisi joku kello kilkattaa. Miksi ovi käy, miksi työntekijät eivät viihdy?

Nykytyöelämässä yhä tärkeämpänä arvona pidetään hyviä ja joustavia työolosuhteita, jotka tukevat työntekijän omaa elämänhallintaa. Työpaikka ei ole enää monelle se elämän tärkein asia, vaan se tulee usein vasta terveyden, perheen ja vapaa-ajan jälkeen.

Tragikoomista Tehyn tilanteessa on se, että ammattiliitto on taistellut työhyvinvointinsa puolesta, mutta omassa pesässä asioita ilmeisesti johdetaan juuri päinvastoin. Suutarin lapsella ei ole kenkiä.