Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerhon pakka on sekaisin – Yleisö janoaa voittoja

HPK:ssa on ollut viimeisen vuoden melkoinen turbulenssi.

Ensin sai lähteä päävalmentaja Matti Tiilikainen, kun tulosta ei alkanut tulla. Tilalle tuli Jarno Pikkarainen. Koko syksyn on näyttänyt siltä, että Pikkaraiselle ei tarjota organisaatiossa jatkoa. Kuukausi sitten selvisikin, että HPK on rekrytoinut ensi kauden päävalmentajaksi Maso Lehtosen Mestiksestä. Apuvalmentajaksi tulee Jokereista tyhjän päälle jäänyt Tony Virta.

Viime viikolla urheilujohtaja Mika Toivola sai lähteä. Nyt ensi kauden joukkuetta kokoaa toimitusjohtaja Antti Toivasen lisäksi muun muassa Virta ja entinen pelaaja Jukka Voutilainen, joka on kuulemma käytettävissä koko ajan. Uutta urheilujohtajaa seura aikoo etsiä ihan rauhassa.

Kaikesta päätellen pakka tuntuu olevan sekaisin.

Hallituksessakin on uusia tuulia. Pohjantähti osti osuuden Pallokerhosta ja sitä myöten sai hallituspaikan. Pohjantähden viesti oli, että he haluavat tuoda hyvää hallintotapaa organisaatioon.

HPK on Hämeenlinnalle vetovoimatekijä.

Nyt on myös myönnetty hallituksen puheenjohtajan Jouni Monton suulla (HäSa 5.12.), että junioripuolella pitäisi pärjätä paremmin. Se on ollut ennen HPK:n vahvuus, mutta rapistunut pahasti.

Nyt tulisikin pitää huolta siitä, että vaikka kulisseissa kuhisee ja miehet vaihtuvat, yleisön mielenkiinto itse peliin säilyisi.

Urheilubisneksessä kaiken ratkaisee urheilumenestys. Menestys taas vaatii ammattitaitoa. Onko sitä nyt HPK:ssa? Onko sitä ensi kaudella?

Kotiotteluiden katsojamäärät eivät ole tällä kaudella olleet ihan sitä, mitä on budjetoitu. Katsojia pitäisi käydä 3450 paikkeilla, mutta arki-iltoina jäädään tuhannella. Sen sijaan viikonloppupelit vetävät hyvin väkeä.

Nyt kotiotteluiden katsojaluvun keskiarvo on 3134 katsojaa.

Kerhon olisi nyt oikeasti taisteltava pudotuspelipaikasta. Jos pudotuspelit jäävät haaveeksi, rapisee kannattajien usko ja lehtereille ei väkeä tule. Siihen Kerholla ei olisi varaa.

Ottelutapahtumissa on yritystä, kuten viime viikonlopun veteraaniottelu.

HPK on Hämeenlinnalle vetovoimatekijä. Urheilu kerää ihmisiä yhteen, mutta se ei tapahdu automaattisesti, vaan yleisön eteen on tehtävä töitä. Se tarkoittaa sitä, että toiminta on uskottavaa joka tasolla.

Pienissä junioreissa kasvaa seuraavat Niko Kapaset ja Juuso Hietaset. Heidän ja heidän perheidensä pitää uskoa siihen, että Kerho tarjoaa mahdollisuuksia.