Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vain muutaman huijarin tähden on kuin suoraan täältä Hattulasta – Kunnan piikki on edelleen auki

Epämieluisat henkilöt ovat tavalla tai toisella saaneet kenkää.

Ylen Areenasta löytyi Vain muutaman huijarin tähden. Sarja kertoo etelähämäläisestä kunnasta nimeltään Kuusniemi. Kunnassa huseeraa luottamusmies Urmas Hakkarainen juoksupoikanaan kunnanjohtaja Kiiski. Elinkeinopuolta hoitaa monitoimimies Kylmälehto.

Kun aivan todesta asioita katsotaan tosielämässä, niin vastaavaa löytyy aika läheltä ja se on Hattulan kunta. Täällä huseeraa, ei Urmas Hakkarainen, vaan jotkut muut. Eletään asioissa teemalla: Kunnan piikkiin! Tämä kunnan piikki on ollut auki jo vuosia ja huseeraus sen kun jatkuu. Helppo on elellä ja tehdä päätöksiä, kun kuntalaiset ovat maksajina.

Maalaisjärki on jo ajat sitten menettänyt merkityksensä, kun Hattulan asioita hoidellaan, hoidellaan, ei hoideta. Epämieluisat henkilöt ovat tavalla tai toisella saaneet kenkää.

Henkilökemioita ja mielivaltaa

Aina ei ole päätöksissä ollut perusteluna laki, vaan henkilökemiat ja mielivalta päätöksiä rustatessa ja runnatessa. On käytetty Urmas Hakkaraisen metodeja, joita kunnanjohtaja Kiiski toimeenpanee Violan kahvion kabinetissa.

Mieleeni tulee näissä irtisanomiskuvioissa, missä olivatkaan entisten teknisten johtajien vastuut rakennuslupa-asioissa? Vuosia kunnanvaltuussa peräänkuulutettiin rakennuslupa-asioiden kasaantumista. Asialle ei tehty mitään.

Taisi rakennuslautakuntaa vetää tuolloin niin sanottu Hattulan Hakkarainen. Tekninen johtaja taisi olla myötämielinen tämän niin sanotun Hakkaraisen yksityishankkeille.

Näin meillä Hattulassa vuosi vaihtui kuin muuallakin. Elämme kovia aikoja ja mikä pahinta Hattulassa, kunnan piikki on edelleen auki.

Matti Kortesaari

yksinajattelija Katinalasta