Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hienoa Hämeenlinna! – Joukkoliikenteessä matkustaminen on edullisempaa kuin aikaisemmin

Tekstaripalstan nimimerkkiä Tarvasmäkeläinen (HäSa 19.1.) kannustaisin kokeilemaan joukkoliikennettä itsekin. Viime vuosina olen ilolla saanut katsoa kaupungin kehittymistä juuri joukkoliikenteen osalta.

Vielä kuusi vuotta sitten bussi ei edes mennyt Tarvasmäkeen asti, mutta nyt sen läpi menee jo kaksi bussia, ja kaksi muuta vierestä Harvialantiellä.

Autottomana kuljen viikottain, ja talvisin lähes päivittäin bussilla Käikälästä ympäri kaupunkia. Oman perheeni lasten itsenäisyys ja omatoimisuus kasvoi todella paljon, kun ostimme myös heille omat Waltti-korttinsa.

Samalla lapset oppivat myös reittisuunnittelua, sekä itsenäistä liikkumista. Kertaakaan emme ole matkustaneet tyhjässä bussissa, ja hyvin usein bussit ovat myös täynnä viimeistään Katuman jälkeen keskustaan päin matkustettaessa.

Meillä on tehty monia uudistuksia, joista suosituin lienee lähimaksulla maksaminen. Se näkyy myös siinä, että yhä useampi valitsee bussin oman auton sijaan. Vuoden alusta bussien arvolipun hinta jopa laski (aikuisen arvolippu 2,28 euroa, lapsen 1,5 euroa sähköisesti, myös lähimaksu), kun monessa isossa kaupungissa hinnat nousivat. Hienoa Hämeenlinna!

Meilläkin on kehittämistä

Toki meilläkin on yhä kehittämistä, ja esimerkiksi lasten arvolippu olisi kätevä maksaa myös lähimaksuna, kun nyt se onnistuu vain Walttikortilla tai käteisellä.

Lasten liput voisivat olla myös vielä edullisempia, jotta saisimme lapset ja nuoret vielä enemmän joukkoliikenteen käyttäjiksi. Myös kampanjat ja erityiset tempaukset voisivat tuoda lisää matkustajia.

Mitä enemmän itse kukin käytämme joukkoliikennettä, sen enemmän sitä on varaa kehittää ja tuoda myös uusia linjoja. Esimerkiksi pitkään kaivattu linja Kantolaan olisi todella hienoa, eikä se onnistu ilman liikkuvia ja maksavia joukkoja.

Myös uudenvuoden liikennekaaos olisi voitu välttää, mitä useampi olisi käynyt linnalla busseilla. Käikälästä juhlapaikalle tullut bussi oli muuten täpötäynnä iloisia juhlijoita, ja vaihtolipulla pääsi esityksen jälkeen kätevästi takaisin kotiin. Kiitos kuljettajille ja muille kanssakulkijoille mukavista bussimatkoista!

Veera Jussila

Käikälästä bussilla liikkuva valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (vihr.)

Hämeenlinna