Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen Sanomat ottaa kantaa Aikuisilla samat säännöt kuin lapsilla, jäällä kypärä päähän

Hämeenlinnan korttelikiekkokausi huipentuu tulevana viikonloppuna halliturnauksessa Hakio-hallissa.

Korttelikiekko on mainio esimerkki matalan kynnyksen harrastamisesta, jossa ei tarvitse treenata monta kertaa viikossa vaan toiminta perustuu kaupunginosajoukkueiden peleihin. Taitoa ei tarvitse olla, kunhan on intoa luistella ja pelata.

Maksu on ollut ulkojäillä pelattavasta kaudesta 15 euroa ja siihen kuuluu myös viikonlopun halliturnaus.

Korttelikiekolla on Hämeenlinnassa pitkät perinteet ja sitä kautta myös moni lapsi on saanut kipinän jääkiekkoon ja muuhunkin liikuntaan.

Olisi ilo, jos korttelikirkon kaltaista toimintaa järjestäisivät muutkin eri lajeissa. Se vaatii sponsoreita ja innokkaita vapaaehtoisia.

Aikuisten pitää näyttää lapsille mallia varusteiden käytössä.

Tällä kaudella saatiin ikävä muistutus siitä, että myös vanhempien pitää suojata päänsä jäällä muullakin kuin pipolla, sillä päävamman riski koskee aikuisia siinä missä lapsiakin.

Muutama viikko sitten pelinohjaaja-isä kaatui kentällä ja mursi kallonsa korttelikiekkopelissä. Hänellä ei ollut kypärää päässään. Loukkaantuminen oli vakava ja vaati viikon sairaalahoidon.

On hyvin ajattelematonta, että vanhemmat lähtevät kentälle ilman kypärää.

Aikuisten pitää näyttää lapsille mallia varusteiden käytössä. Kypärä on halpa henkivakuutus.

On myös varsin kummallista, että lapsille korttelikiekkosäännöt määräävät kypärän, mutta aikuisten toimintaa ei ole ohjeistettu. Se on täysin käsittämätöntä ja vastuutonta toimintaa korttelikiekon järjestäjiltä.

Ikävän tapaturman jälkeen ehdoton kypäräpakko pelinohjaajille ja tuomareille astui välittömästi voimaan. Korttelikiekkoraati järjesti halukkaille myös kriisiapua.

Hyvä, että yhdestä vahingosta otettiin heti opiksi. Ikävää vain on se, että aina pitää ensin sattua jotakin ikävää, jotta pelisäännöt saadaan ajan tasalle.

Ammattijääkiekossa päävammoista on puhuttu pitkään. Moni jääkiekkoilija on joutunut lopettamaan uransa vakavan päävamman vuoksi. Esimerkiksi HPK:ssa pelanneen Jani Hassisen ura päättyi toistuneisiin aivotärähdyksiin vuonna 2007.

Liigan runkosarjassa pelit kovenevat ja tunnelma tiivistyy. Runkosarja päättyy tällä viikolla ja HPK:n jatkoa kevään otteluissa saadaankin jännittää loppumetreille asti. Niin tasainen on runkosarja.

Toivottavasti Hämeenlinnassa saadaan kokea pitkä kiekkokevät.