Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Potilasvakuutuskeskus on paljon vartijana – Vain joka neljäs potilasvahinkoilmoitus johtaa korvauksiin

Kukaan meistä ei ole virheetön. Eivät valitettavasti edes lääkärit ja muu terveydenhuoltohenkilöstö.

Potilasvakuutuskeskus PVK sai viime vuonna yli 9000 vahinkoilmoitusta. Vahinkoilmoitusten määrä nousi lähelle ennätysvuoden 2019 tasoa koronapandemian aiheuttaman notkahduksen jälkeen.

Potilasvahinkoilmoitusten määrä seuraa terveydenhuollon hoitokontaktien ja toimenpiteiden määriä.

Noin neljännes Potilasvakuutuskeskuksen käsittelemistä vahinkoilmoituksista johti korvauksiin viime vuonna.

Kyse on vakuutuskorvauksesta.

Eniten korvattavia potilasvahinkoja tapahtui leikkauksiin ja anestesiaan liittyen. Lisäksi kasvussa ovat viime vuosina olleet diagnoosin ja hoidon viiveet, kun potilaita ei ole tutkittu riittävästi tai jatkotutkimuksiin ei ole päässyt ajoissa.

Potilasvakuutuskeskus käsittelee kaikki terveyden- ja sairaanhoitoa koskevat potilasvahinkoilmoitukset Suomessa. Tarkoituksena on puida tapaukset asiantuntijaelimessä tuomioistuimen sijaan. Prosessi on oikeudenkäyntiin verrattuna helppo ja maksuton, kun pelkkä vahinkoilmoituksen täyttö riittää.

Potilasvakuutuskeskus arvioi potilasvakuutuslakiin perustuen, onko potilaalle aiheutunut hoidosta tai sen viivästymisestä tai puutteesta korvattavaa henkilövahinkoa. Peruslähtökohtana on arvioida, olisiko kokenut terveydenhuollon ammattihenkilö toiminut tilanteessa toisin ja olisiko aiheutunut vahinko näin toisin toimien vältetty.

Resurssien vähyydestä johtuvia vahinkoja ei kuitenkaan korvata, kunhan hoitotoimenpiteiden kiireellisyys on arvioitu käytettävissä olevien resurssien puitteissa asianmukaisesti. Potilaan kannalta tämä ei kuulosta reilulta.

Potilasvakuutuskeskuksen toimivaltaan ei siis kuulu arvioida, onko henkilöstömäärä terveydenhuollon toimintayksikössä oikein mitoitettu.

Potilasvakuutuskeskus korostaa puolueettomuuttaan, kun se toimii erillään hoitoprosesseista. Jos potilas on tyytymätön PVK:n päätökseen, hän valittaa yleensä tuomioistuimen sijaan potilasvahinkolautakuntaan, joka antaa ratkaisusuosituksen, jota PVK tapaa noudattaa.

Potilas voi myös pyytää apua potilasasiamieheltä tai sitten lakimieheltä, mutta se maksaa.

Järjestelmän heikkoutena voi pitää sitä, että Potilasvakuutuskeskus tekee ratkaisunsa potilasta näkemättä papereiden perusteella.

Lisäksi on huomattava, että kyse on vakuutuskorvauksesta. Potilasvakuutuskeskuksen muodostavat potilasvakuutustoimintaa Suomessa harjoittavat vakuutusyhtiöt. Ne eivät jaa hövelisti verorahoja.