Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalimielipide | Marko Smeds (kd.): Parhaan rohkaisun sain saunan lauteilla pojaltani: "Isi älä luovuta"

Vaalikampanjassa olen oppinut paljon uutta äänestäjistä. Toiset ovat avoimempia ja toiset hiljaisempia kannanotoissaan. Jotkut olivat aluksi vastaan, mutta nyt ovatkin tukijoita.

Yllättävää ja poikkeuksellista näissä vaaleissa onkin ollut se tuki ja kannatus kristillisdemokraateille, jota kuulee nyt yli puoluerajojen.

Olen aikaisemmin tottunut siihen, että työhaastattelussakin heikomman koulutuksen ja työkokemuksen pohjalta noustaan osaavan ja tunnollisen kristillisdemokraatin ohi.

Politiikan tai henkilökohtaisten uskonnollisten näkemyksien ei pitäisi vaikuttaa rekrytointiin. Mistä tuo vihamielisyys muutenkin kristittyjä kohtaan on saanut noin suuret voimasuhteet tässä maassa viime aikoina? Työ on työtä, ja siellä en itse ainakaan puhu politiikasta.

Tämä on silti surullinen tosiasia nykyään tässä maassa. Kaikki muu kyllä kelpaa.

Olen toiminut yrittäjänä yli kymmenen vuotta ja tiedän mitä on yrittäminen. Monesti heikoista lähtökohdista on noustu tekemään jotakin merkittävää. Ihan helpolla ei anneta periksi.

Eduskuntavaalien kampanjointi on ollut aikaa vievää, mutta opettavaista. Välillä voimat meinaavat loppua ja silloin rohkaisevat sanat kannattajilta ovat kullan arvoisia.

Minulla on neljä lasta. Parhaan rohkaisun sain kuitenkin vain muutama päivä ennen vaalipäivää 9-vuotiaalta pojaltani saunan lauteilla "isi yhden neuvon annan sinulle näissä vaaleissa – älä luovuta!"

Samat sanat olen kuullut monesti omasta suustani, kun olen yrittänyt rohkaista lapsiani.

Tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia kannattajiani ja lehdistöä, joka on puolueettomasti ja demokraattisella tavalla jakanut mielipidekirjoituksiani.

Marko Smeds

kansanedustajaehdokas (kd.)

Hollola