Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinna palkkaa filippiiniläisiä hoitajia kaupungin hoivakoteihin – Ensimmäiset saapuvat näillä näkymin marraskuussa

Kyseessä on joukko koulutettuja sairaanhoitajia, joita kaupunki voi sopimuksen mukaan tilata tarvittaessa lisää.

Yhtenä ratkaisuna hoitajapulaan Hämeenlinnan kaupunki hankkii 15 sairaanhoitajaa Filippiineiltä kaupungin hoivakoteihin.

Asiasta on tehnyt viranhaltijapäätöksen vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Paasikoski-Junninen 31. maaliskuuta.

– He tulevat hoiva-avustajiksi ja aloittavat saman tien oppisopimuskoulutuksen lähihoitajiksi. Heille tarjotaan myös mahdollisuus (suomalaisen) sairaanhoitajan opintojen polkuun, kertoo kaupungin ikäihmisten palvelujen johtaja Satu Ala-Kokko.

– Tämä on yksi keino, joilla yritämme vastata rekrytoinnin haasteisiin, hän lisää.

Ensimmäiset hoitajat saapunevat loppuvuodesta

Filippiiniläisten sairaanhoitajien välittäjänä toimii kaupungin sidosyksikkö Sarastia Rekry oy, jonka kanssa Hämeenlinnan kaupunki tekee asiakassopimuksen.

Sopimus on voimassa 10.3.2023 asti, ja mahdolliset jatkotilaukset kaupunki tekee tarpeen mukaan. Sopimusta voidaan jatkaa sopimuskauden jälkeen vuosi kerrallaan enintään kolme kertaa eli 10.3.2026 asti.

– Viisitoista hoitajaa riittää vain yhteen siivuun siitä, mitä tarpeet ovat. Prosessissa menee kuitenkin 7–10 kuukautta ennen kuin ensimmäisetkään hoitajat ovat meillä töissä. Tavoitteena tällä hetkellä on marraskuu, Ala-Kokko kertoo.

Sarastia Rekry oy:n sopimuskumppani on Silkkitie oy, jolla on valmis konsepti ulkomaisen työvoiman rekrytointiin.

“Kaupunki haluaa edetä hallitusti”

Ala-Kokko sanoo, että kaupunki haluaa lähteä ulkomaalaisten hoitajien rekrytoinnissa liikkeelle hallitusti eli aluksi vain minimimäärällä, joka on 15 hoitajaa.

– Se on meiltä vastuullista toimintaa. Meidän täytyy onnistua heidän vastaanottamisessaan ja siinä, että valmennamme työyhteisöt kansainvälisen työvoiman tuloon. Haluamme tehdä sen hyvällä ja hallitulla tavalla.

Ala-Kokon mukaan filippiiniläishoitajia sijoitetaan ainakin tässä vaiheessa vain hoivakoteihin.

– Siellä on heti työyhteisö läsnä ja tukena perehdyttämässä heitä toisin kuin kotihoidossa, jossa työskentely on hyvin itsenäistä.

Lisää aiheesta:

Kantahämäläiset kunnat kamppailevat hoitajapulan kanssa kesälomakauden lähestyessä – Työntekijöitä yritetään houkutella erilaisilla rekrytointilisillä (14.4.22)