Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hinta vetää pyöräkaupoille

Eletään joulukuun loppupuoliskoa ja kauppiaat ilmoittelevat polkupyörätarjouksista. Mitä ihmettä?

Yhden teorian mukaan leuto syksy ja talvi ovat venyttäneet pyöräilykautta niin, että fillareille on kysyntää. Toisen teorian mukaan taas kauppiaat ilmoittelevat, koska normaalit talviurheiluvälineet eivät mene lumettomilla keleillä kaupaksi.

-Viime vuonna kauppa tyrehtyi nopeasti kelien takia, joten kyllä sää vaikuttaa, sanoo vastuumyyjä Jermu Kesseli Suomen Polkupyörätukusta.

Kesseli harmittelee, että harva keksii viedä polkupyöräänsä hiljaiseen talviaikaan huollettavaksi. Keväisin edessä on aina samat ruuhkat.

Talvikautta paikataan muilla tuotteilla

Kesselin mukaan alennukset johtuvat pitkälti siitä, että varastoon tehdään hiljalleen tilaa seuraavan kauden tuotteille. Parhaimmillaan alennukset höyläävät hinnasta puolet pois, mutta vieläkin edullisempia kappaleita ostaja saattaa löytää.

Talvi on aina polkupyöräkaupan kannalta muuta vuotta hiljaisempi aika, oli keli kuinka syksyinen tahansa. Talvikaudella Polkupyörätukku paikkaakin pyöräkaupan hiljenemistä myymällä kuntoilulaitteita.

Kauppakeskus Tuulosessa toimiva Kone & Sport pitää valikoimissaan pyöräily- ja muiden urheiluvälineiden lisäksi myös erilaisia pienkoneita.

Kauppias Pirjo Utela ei usko puheita hyvin käyvästä polkupyöräkaupasta, sillä keli on kuitenkin pyöräilijän kannalta pimeä, märkä ja liukas.

-Varmaan siinä juostaan enemmän hinnan perässä. Ja olisiko se sitten osittain kauppiaan hätähuutokin; yritetään saada kauppaa aikaan keinolla millä hyvänsä, kun sukset eivät mene kaupaksi, Utela miettii.

Tosin on niitä suksia – erityisesti lasten suksia – myyty näin joulun alla lahjoiksi. Samoin on luistimien laita.

Mainokset houkuttelevat

Utelan liikkeessä huonon talven kiusaamaa urheiluvälikekauppaa paikataan pienkoneiden, esimerkiksi moottorisahojen myynnillä.

-Tosin nyt on ollut niin märkääkin, etteivät miehet ole päässeet metsään.

Parolassa toimivassa Hatusen pyöräliikkeessä kauppa on käynyt mukavasti, kertoo Mikko Huotari. Keleillä saattaa olla osuutensa, mutta enemmänkin Huotari uskoo kyseen olevan siitä, että näkyvyyteen ja mainontaan on satsattu.

Huotari ei usko alemyynneissä olevan kyse kauppiaiden epätoivosta – ei ainakaan Hatusen tapauksessa. Liikkeessä kun myydään polkupyörien lisäksi vain puutarhavälineitä. (HäSa)