Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Evan seurassa tulee huomaamatta hiki

-Se on vaan niin hyvä tyyppi.

-Eva innostaa.

-Persoonassa on vaan jotain.

Nyt puhutaan Evasta.

Eva Travanti alkoi pari vuotta sitten vetää hämeenlinnalaisille zumbaa. Jumppasalit olivat tupaten täynnä hurahtaneita naisia, jotka halusivat vatkata lanteitaan Evan kanssa. Eikä loppua näy.

-Yritys lähti Hämeenlinnassa liitoon zumbasta. Se on vain niin ihanaa. Monet naiset, jotka eivät muuten liiku, innostuivat.

Mikä sitten Evassa vetää naisia puoleensa? Ehkä se, että Travantin pyrkii siihen, että jokainen jumppaaja tulisi tunnille kuin kotiinsa.

-Tunnen nimeltä melkein kaikki asiakkaistani. Haluan tietää, mitä heille kuuluu.

Kuppikuntaista, ei todellakaan

Hämeenlinnalaisia perinteisesti pidetään vähän kuppikuntaisena ja sisäänpäinlämpenevänä väkenä. Travanti on toista mieltä.

-Täällä ihmiset on niin ihania ja aitoja. He antavat palautetta suoraan ja rehellisesti.

Travanti muutti ensimmäisen kerran Hämeenlinnaan Turusta vuonna 2006, kun mies siirtyi Hämeenlinnaan töihin. Uuden asunnon remontoituaan, Travanti muutti pääkaupunkiseudulle töihin ja jatkamaan opintojaan. Takaisin Hämeenlinnaan hän muutti vuonna 2010.

31-vuotias yrittäjä on vetänyt erilaisia ryhmäliikunta- ja tanssitunteja jo 1990 -luvun puolivälistä asti. Vuodesta 2006 hän on työskennellyt päätyökseen liikunnan parissa ja omien tuntiensa lisäksi myös kouluttanut toisia ohjaajia. Sitä ennen Travanti työskenteli ravintola-alalla.

Viime vuonna hän aloitti Hamkissa ohjaustoiminnan opinnot, mutta vuoden jälkeen oli pakko myöntää, ettei aika riitä kaikkeen. Opinnot ovat nyt katkolla.

-Opiskelu on todella tärkeää. Esimerkiksi liikunta-alan uusia juttuja käyn haistelemassa ja opiskelemassa koko ajan. Ihminen ei ole koskaan valmis.

Yrittäjä on aina töissä

Nykyään Travanti on töissä 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä.

-Sitä on Suomessa yrittäminen.

Hän on siitä kummallinen, ettei osaa stressata. Asiat vain pitää hoitaa, vaikka olisi kuinka kiire. Periaate on, että jos joku asia on huonosti, se pitää korjata, mutta yöunia ei kannata menettää. Ei koskaan.

-Joskus voi olla huonoja hetkiä ja silloin kiroan kuin turkin lappalainen ja se menee ohi.

Salaisuus liikunnanohjaajan hyväntuulisuuteen on ehkä liikunta.

-Se pitää aivokemian kunnossa, vaikka en kyllä vapaa-ajalla liiku lainkaan.

Helmasynnikseen Travanti nimeää hajamielisyyden. Kaikki tavarat ovat koko ajan hukassa ja välillä suusta pääsee sammakoita.

Vuokratiloja ja haaveita

Evattaren tunnit pidetään pääasiassa Hamkilta vuokratuissa saleissa.

-Tiloissa on omat rajoitteensa, mutta tällä hetkellä on vaikeaa löytää sopivia tiloja.

Travanti ei sano suoraan haaveileeko hän omista tiloista. Haaveita kuitenkin on, mutta niistä Travanti ei halua vielä hiiskua. Sen verran hän paljastaa, että muiden naisryrittäjien kanssa yhteistyö on hedelmällistä. Parin vuoden sisällä siitä voi syntyä jotakin.

Velvollisuus tehdä hyvää

Kuluvalla viikolla Evatar järjestää hyväntekeväisyysviikon. Hamkin Lahdensivuntien salissa on joka päivä tarjolla liikuntatunteja, joiden tuotto menee suoraan hyväntekeväisyyskohteille.

-Jokaisen ihmisen velvollisuus on tehdä hyvää.

Travanti haluaa tehdä hyvää myös muutoinkin kuin hyväntekeväisyysviikolla. Hän käy vetämässä tuolijumppia ja esiintymässä vanhuksille aina kun on aikaa. (HäSa)