Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvä mieli verenluovutuksesta

-Kaikille meille tuli hyvä mieli. Nyt ei kerätä rahaa, vaan kerätään verta, Hämeen Tukikodin työntekijät kertoivat hyvillä mielin, kun he osallistuivat Hämeenlinnan nuorkauppakamarin Aika luovuttaa -kampanjaan.

Kymmenkunta Tukikodin työntekijää laskivat, että he voivat verenluovutuksellaan auttaa kolmeakymmentä muuta ihmistä. Näin sen vuoksi, että yhdestä veripussista valmistetaan kolmea verituotetta.

Muutamat työpaikat aktivoituivat Hämeenlinnassa verenluovutukseen nuorkauppakamarin kaksiviikkoisen kampanjan aikana.

-Viime viikolla pääsimme 130 luovutuksen viikkotavoitteeseemme ja vähän ylikin, kertoo vastaava hoitaja Satu Piiroinen Hämeenlinnan veripalvelutoimistosta.

Otettiin hyvä tapa käyttöön

SPR:n veripalvelu haki verenluovuttajat Palokunnankadulle veripalvelutoimistoon ja palautti luovutuksen jälkeen heidät työpaikalleen Tukikotiin Vuorentaakse. Luovuttamassa käymiseen meni tunti ja siihen sai käyttää työaikaa.

-Ajattelimme, että otetaan hyvä tapa käyttöön. Meiltä saa käydä työaikana luovuttamassa verta jatkossakin, kertoo Hämeen Tukikokodin johtaja Marjaana Jokinen.

Hämeen tukikoti on kehitysvammaisten asumistukiyksikkö, joka toimii Vuorentaan entisessä vanhainkodissa.

Aika luovuttaa -kampanjan järjestäjät toivovat, että verenluovutuksesta tulisi säännöllinen tapa yhä useammalle nuorelle aikuiselle.

-Suomalaisista viisi prosenttia luovuttaa verta. Se jo muuttaisi maailmaa, jos saataisiin yksi prosentti luovuttajia lisää, sanoo kampanjan puuhamies, Hämeenlinnan nuorkauppakamarin varapuheenjohtaja Jarkko Kurvinen.

Haasteketju ei saa katketa

Lupa luovuttaa -kampanja päättyy tänään virallisesti, mutta verenluovutukseen haastaminen jatkuu ilman aikarajoja.

-Koska vain voivat yritykset ja ihmiset haastaa toisiaan edelleen. On hienoa, että viesti verenluovutuksen tärkeydestä kiirii eteenpäin, Satu Piiroinen sanoo.

Hämeen Tukikodin henkilökunta haastaa verta luovuttamaan Kanta-Voutilan Kultasiiven, Sinisiiven ja Kotikammarin osastonhoitajat ja henkilökuntineen sekä Hoivakoti Nuutintuvan toimitusjohtajan Kirsi-Marja Smedsin henkilökuntineen.

-Edellytämme, että heidän pitää jatkaa haastetta ainakin yhdelle eteenpäin. Ketjua ei saa katkaista. Joka sen katkaisee, ei anna joululahjaa, Tukikohdan työntekijät vetoavat.

Satu Piiroinen kertoo kaikkien veriryhmien verta tarvittavan jatkuvasti. Tärkeintä olisi, että Suomessa olisi tuhat verenluovuttajaa joka päivä. (HäSa)