Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyrakki hävisi palkkakiistan

Hämeenlinnan entinen ympäristötoimen johtaja ja nykyinen projektipäällikkö Sara Syyrakki on hävinnyt viimeisimmän kiistan kaupungin kanssa.

Kyse oli Syyrakille laittoman irtisanomisen vuoksi maksetuista korvauksista, jotka kaupunki myönsi hänelle helmikuussa. Kaupunki maksoi Syyrakille reilut 112 000 euroa kolmelta vuodelta, jonka hän oli pois kaupungin palkkalistoilta.

Syyrakki katsoi, ettei summa riittänyt, sillä kolmen vuoden palkkatuloista oli vähennetty hänen tuona aikana muualta ansaitsemansa tulot. Syyrakin mukaan näin ei olisi kuulunut toimia, sillä hänellä on koko virkauransa ajan ollut sivutoimilupa, jonka turvin hän on pitänyt eläinlääkärin praktiikkaa.

-Kysymys on lähes 10 000 eurosta. Se on yksityiselle ihmiselle iso raha, Syyrakki kertoi Hämeen Sanomille viime keväänä.

Tulot suuremmat kuin sivutoimessa

Kunnallisen viranhaltijalain mukaan irtisanomiskorvauksesta on mahdollista vähentää sellaiset tulot, joita irtisanottu viranhaltija ei olisi pystynyt ansaitsemaan virkaa hoitaessaan. Kaupunki vetosi tähän ja Hämeenlinnan hallinto-oikeus päätyi kaupungin kanssa samalle kannalle.

Hallinto-oikeiden mukaan Syyrakin elinkeinotoiminnastaan vuonna 2009 saamat ansiot ovat poikenneet huomattavasti aikaisempien vuosien vastaavista ansioista. Myös vuoden 2010 ansiot ovat olleet suuremmat kuin mitä hän olisi voinut sivutyönään tienata.

Näin ollen oikeus katsoo, ettei Syyrakki olisi virkaa hoitaessaan saanut sivutoimena hoitamastaan vastaanotosta yhtä suuria ansioita.

Hallinto-oikeus hylkäsi Sara Syyrakin valituksen oikeudenkäyntikuluvaatimuksineen marraskuun alussa. Asia esitellään maanantaina tiedoksi Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle. (HäSa)