Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omena ei pudonnut kauas puusta

Ajat ovat muuttuneet ja olot vielä enemmän.

Näinkin voisi kuvailla hämeenlinnalaista lasten ja nuorten jalkapalloilua, josta on tullut ympärivuotinen harrastus. Pullerin halli tarjosi erinomaiset olot myös 2001-04-ikäluokkien poikajunioreille viikonlopun turnauksessa.

-Tämä on nyt kuin eri maailma entiseen verrattuna. Enää ei tarvitse laittaa nastoja kengän pohjiin, kun mennään talvella harjoittelemaan, naurahtaa HPK:n ja K-Teamin paitaa aikoinaan kantanut Markku Kannisto.

-Halli on ehdoton juttu. Ahdasta tietysti voi olla, kun harrastajia on paljon. Homma kuitenkin toimii, kun suunnittelee harjoitukset kunnolla, hän jatkaa.

Kannisto valmentaa nyt Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vuonna 2003 syntyneiden poikien Chelsea-joukkuetta, jossa pallon perässä kirmaa myös hänen poikansa Kasperi.

-Tämän ikäluokan pelaajia HJS:ssä on 40-50. Pojat on jaettu kaupunginosajoukkueisiin. Chelsean A- ja B-joukkueiden pelaajat asuvat Kaurialassa, Myllymäessä ja Ojoisilla. Meillä on yksi viikoittainen harjoitusvuoro hallissa ja yksi salivuoro koulun salissa.

Kanniston luotsaamaan Chelsea A:n isänpäivä sujui rattoisasti jalkapalloillen. Joukkue pelasi 3-3-tasapelin Janakkalan Pallon kanssa, hävisi Ilvekselle 4-1 ja HJK:lle 5-3. Tuloksilla ei kovin paljon väliä ollut, sillä joukkueita ei laitettu turnauksessa paremmuusjärjestykseen.

Kaksi nuorinta ikäluokkaa pelasivat neljäsosakentällä ja niin, että kentällä oli yhdestä joukkueesta maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. Vanhimmat ikäluokat pelasivat puolikkaalla kentällä ja joukkueesta oli kentällä seitsemän pelaajaa.

Turnaus alkoi lauantaina 27 taitojoukkueen voimin. Sunnuntaina oli ns. perusjoukkueiden päivä. Niitä mukana oli 56. HJS oli itse mukana pelissä 15 joukkueella.

Turnauksia sisällä ja ulkona

Hämeenlinnan Jalkapalloseura junailee turnauksia sekä kesällä että talvella.

-Kesällä meillä on kaksi suosittua turnausta. Hallissa pidämme toisen turnauksen tammikuussa ja se on tarkoitettu tytöille. Pojille pidetään toinenkin turnaus talvikauden aikana, kertoo HJS:n toiminnanjohtaja Petri Puronaho.

Puronahon mukaan HJS:n turnaukset kiinnostavat Etelä-Suomen seuroja.

-Hämeenlinnan sijainti on loistava. Tänne on helppo tulla akselilta Helsinki-Turku-Tampere. Halliturnaukset pelataan ikäluokka kerrallaan kolmen-neljän tunnin ryppäissä. Kenenkään ei tarvitse notkua hallissa koko päivää.

Ehdolla vuoden seuraksi

HJS on yksi kuudesta ehdokkaasta vuoden urheiluseuraksi. Muut ovat Leppävirran Viri, Vehkalahden Veikot, Tampereen Ilves, Keravan Naisvoimistelijat ja Tikkurilan Judokat. Vuoden urheiluseuraksi valittava seura saa tammikuun urheilugaalassa Helsingissä Pohjola-palkinnon ja 10 000 euroa rahaa toimintansa pyörittämiseen.

Vuoden seuran titteliä lähti hakemaan 259 urheiluseuraa eri puolilta maata. Yleisöäänestys (20.-27.11.) ratkaisee, mitkä kolme seuraa pääsevät finaaliin. Urheilugaalan suuri palkintoraati valitsee kolmesta eniten ääniä saaneesta seurasta lopullisen voittaja.

Äänestysohjeet löytyvät muun muassa HJS:n nettisivuilta. (HäSa)