Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salapari sai toisensa

Eteläsuomalaisessa pikkukaupungissa asuville Heikille ja Helille (nimet muutettu) perjantai 11.11.2011 kello 11 oli erityisen merkityksellinen hetki.

Sukulaisilta ja ystäviltä salaa vihittäväksi tullut pariskunta sanoi “tahdon” Hämeenlinnan maistraatissa julkisen notaarin Sari Nokireen, kahden muun maistraatin työntekijän ja toimittajan todistaessa.

Itse toimitus kesti vain viitisen minuuttia, mutta oikeaa hetkeä Heikki ja Heli olivat odottaneet pitkään. Pariskunta oli varannut vihkiajan jo alkuvuodesta päästäkseen naimisiin juuri oikealla hetkellä.

Heikki ja Heli eivät olleet ainoat maagisen päivämäärän innostamat, sillä perjantai on Hämeenlinnan maistraatin kaikkien aikojen kiireisin. Maistraatissa vihitään 16 paria ja rekisteröidään kaksi parisuhdetta puolen tunnin välein pitkin päivää. Lisäksi kaksi paria vihitään maistraatin toimesta Hämeenlinnan vankilassa.

Päivämäärä on suosittu myös Riihimäellä, jossa seurakunnan järjestämään Hääyöhön on ilmoittautunut 13 vihkiparia.

Salaisuus säilyy helmikuulle

Noin 15 vuotta yhtä pitäneet Heikki ja Heli päätyivät siviilivihkimiseen sen helppouden vuoksi.

-Oli jo aikakin, pientä painostusta on ollut vanhempien ja sisarusten taholta, morsian kertoi.

Perinteitä kunnioittaen Heikki oli kysynyt jo hyvissä ajoin tyttären kättä Helin vanhemmilta, mutta varsinaista hääpäivää pariskunta ei paljastanut kenellekään.

Täysin salassa naimisiin meno ei kuitenkaan onnistunut. Naapurin rouva osui vihkipäivän aamuna samaan aikaan parkkipaikalle ja päätteli morsiamen vaatteista, mitä on tekeillä, Heli paljastaa.

-Yritin epätoivoisesti valehdella, että olemme lähdössä syntymäpäiville.

Aviopari aikoo pitää salaisuutensa ensi helmikuuhun asti.

-Nyt käydään jossain syömässä, ja sitten mennään äkkiä kotiin vaihtamaan vaatteet ennen kuin lapset tulevat kotiin, tuore aviomies kiirehti vihkimisen jälkeen. (HäSa)