Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppaketjut eivät lämpene laskulla maksamiseen

Parkettia ja kaksi purkkia maalia. Jouni Tammi maksoi takkahuoneensa remonttitarvikkeet käteisellä.

– Mutta lasku olisi ihan kätevä vaihtoehto, jos ostaa jotain isompaa, Tammi tuumasi.

Perintä- ja luotonhallinta-alan yritys Intrum Justitia Oy yrittää lanseerata laskulla maksamista suomalaisten arkeen. Yrityksen kehittämässä järjestelmässä kuluttaja voi valita kassan maksupäätteestä korttimaksuvaihtoehtojen sijaan laskun.

Citymarketissa ja Osuuskauppa Hämeenmaassa ei ole kuultukaan uudesta maksutavasta.

– En ole ikinä kuullut moisesta puhuttavankaan. Ei kuulosta mallilta, johon me olisimme lähdössä, kommentoi Osuuskauppa Hämeenmaan talousjohtaja Risto Korkka.

Myös Hämeenlinnan Tiiriön Citymarketissa laskulla maksaminen on uutinen, eikä uutta maksutapaa aiota ottaa ainakaan lähiaikoina käyttöön.

– Meillä on laskutusmyyntiä lähinnä yrityksille. Jos yksityishenkilö haluaa laskun, suosittelemme Citymarketin Master Card -korttia, asiakaspalvelupäällikkö Maire Virolainen Tiiriön Citymarketista sanoo.

Risto Korkka epäilee, että lasku-maksutavan taustalla on perintätoimiston oma etu. Korkka muistuttaa, että laskuttaminen on nykyään kallista puuhaa, koska jonkun pitää kirjoittaa lasku, tulostaa se ja panna postiin.

– Ei kuulosta kovin järkevältä, että laitettaisiin vanhanaikainen paperilaskutus uudelleen pyörimään, Korkka ihmettelee.

Maksutapa ei ole vielä käytössä missään

Intrum Justitian Laskulla, kiitos -maksutapa ei ole vielä käytössä missään, vaan neuvottelut ovat vasta käynnissä.

Silti yrityksen toimitusjohtaja Tommi Sova uskoo, että laskulla maksamisen mahdollisuus yleistyy monissa paikoissa nopeasti.

– Uskon, että vuoden loppuun mennessä kuluttajat ovat täysin omaksuneet tämän uuden tavan, Sova sanoo.

Intrum Justitian johtajan Juha Iskalan mukaan maksutapa soveltuisi parhaiten kestokulutushyödykkeiden ja palvelujen, kuten huonekalujen, kodin elektroniikan, matkojen, lääkäripalvelujen ja autohuoltojen ostamiseen. Maksutapa ei välttämättä vaadi kaupoilta uusia laitteita, kunhan nykyinen maksupääte on tiettyä mallia.

Lasku-maksutapaa on Intrum Justitian kanssa suunnitellut vähittäistavarakauppojen maksupäätteitä hallinnoiva Point Transactions Systems Oy. (HäSa)