Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ankkuri-hanke muuttuu pysyväksi toiminnaksi

Hämeenlinnan seudun nuoria rikoksentekijöitä ja uhreja kolmen vuoden ajan auttanut Ankkuri-hanke jatkuu, vaikka kustannusten jaosta ei ole vielä sovittu. Kolmivuotisena projektina käynnistetyn toiminnan EU-rahoitus päättyi viime vuoden lopussa.

Ankkuri on poliisin, sosiaaliviranomaisten ja terveydenhuollon yhteiselin, joka puuttuu välittömästi nuorten rötöksiin, pyrkii estämään rikosten jatkumisen sekä auttamaan nuoria uhreja ja nuoria rötöstelijöitä.

Toiminta-alueena on koko Hämeenlinnan seutukunta.

Hämeenlinnan perusturvan johtaja Erkki Torppa kertoo, että kuluvana vuonna Ankkurin toiminta maksaa vajaat 200 000 euroa. Summalla maksetaan yhden sosiaalityöntekijän, yhden poliisin ja puolipäiväisen psykiatrisen sairaanhoitajan palkka.

Hankkeen koordinaattorin palkka tulee vielä puolen vuoden ajan EU:lta.

Poliisi maksaa kuluista 50 000 euroa. Jäljelle jäävästä vajaasta 150 000 eurosta Hämeenlinna maksaa noin 57 prosenttia ja loppu jakautuu naapurikuntien kesken. Tarkoituksena on, että kuntarahoituksen osuudesta 60 prosenttia jakautuu kuntien asukasluvun mukaan ja 40 prosenttia kuntien käyttämien Ankkurin palvelujen mukaisesti. (HäSa)