Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan loppiaisessa monenmoista puuhaa

Hämeen linnassa on loppiaislauantaina 6. tammikuuta tarjolla muun muassa leikkiä, nukketeatteria, askartelua, laulua ja soittoa.

Koko perheen loppiaistapahtuma järjestetään lumettomasta säästä huolimatta lähes alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Pulkkamäkeen ei kuitenkaan pääse, eikä koira-ajelulle.

Sen sijaan hevosajelut onnistuvat, kun reki vaihdetaan kärryihin. Myös pikkuritarit pääsevät ulkosalla harjoittelemaan jousi- ja katapulttiammuntaa sekä köysiradalla liikkumista.

Samoin ulkona voi kuunnella nuotion ääressä portinvartijoiden tarinoita.

– Jos sataa, on tietysti ikävää ulko-ohjelmien kannalta. Tänä vuonna sisäohjelmaa onkin tosin aiempaa enemmän, kertoo projektisihteeri Gisela Schulz-Ala-Tala Museovirastosta.

Päivän aikana sisällä linnassa järjestetään muun muassa useita perinnemuskarihetkiä, joissa pääsee leikkimään ja laulamaan eläinaiheisia lauluja. Keskiaikaisissa musiikkituokioissa puolestaan pääsee kokeilemaan keskiaikaisia rytmisoittimia.

Vastaava tapahtuma järjestetään samanaikaisesti sekä Hämeen linnassa, Olavinlinnassa että Turun linnassa. Siitä juontaa juurensa myös tapahtuman nimi, Kolmen linnan loppiainen. (HäSa)