Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mihin mahtuvat tulevat Kankaantaan koululaiset?

Kauhuissani luin lehdestä Miemalan koulun tilanteesta; koulu on jo nyt pullollaan lapsia ja lisää on ilmeisesti tarkoitus mahduttaa seinien sisään parin vuoden kuluttua, kun Kankaantaan koulu lakkautetaan.

Olemme asuneet Kankaantakana kolme vuotta ja tänä aikana kadullemme on muuttanut uusia lapsiperheitä koko ajan. Pelkästään Nuuttilantiellä asuu tällä hetkellä ainakin kymmenen pian koulutiensä aloittelevaa pienokaista.

Kuinka monta kohta kouluikäistä lasta alueella kaiken kaikkiaan asuu, en tietenkään voi tietää, mutta heitä on paljon. Sillä alueella on meneillään mittavan luokan sukupolven vaihdos. Vanhat muuttavat pois ja tilalle tulee nuoria perheitä. Tätä ei ole voitu huomioida kaupunginvaltuuston päättäessä koulun lakkauttamisesta.

Toivoisi kuitenkin lasten tulevaisuudesta päättävien olevan paremmin perillä tosiasioista.

Tilannehan on se, että Kankaantaan lasten on mahduttava joko Miemalan, Myllymäen tai Normaalikoulun tiloihin. Näissä kouluissa seinät tulevat vastaan jo nyt.

Lehdistä tiedämme myös, että meneillään on sitä paitsi ennennäkemätön vauvabuumi. Lisää koululaisia pukkaa Hämeenlinnaan koko ajan.

On aivan ironista ajatella, että kilometri keskustasta asuvat lapset kuljetetaan taksilla kouluun, taksilla joka pysähtyy kymmenen metrin välein pelkästään tällä yhdellä kadunpätkällä. Sillä otaksun, että esimerkiksi Miemalan täpötäyteen kouluun, jonne on matkaa viisi kilometriä, lapset kuljetetaan taksilla. Onkohan luvassa todellista säästöä?

Minä vanhempana tunnen suurta huolta omieni ja naapureiden lasten koulunkäynnin edellytyksistä ja haluan tietää millä tavalla Kankaantaan lasten kouluasiat aiotaan ratkaista.

Tiina Räisä

3 ja 5-vuotiaiden äiti

Kankaantausta