Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeensaari on kaupungin takapiha

Kaupunkisuunnittelija Marja Straver-Nevalainen panostaisi Hämeensaaren ja Paasikiventien julkisivuun.

KAUPUNKISUUNNITTELU

Hämeenlinnan kaupungin tilaama selvitys kaupunkirakenteen tulevaisuudesta nostaa esiin monta kehityskohdetta. Yksi näkyvimmistä on sisääntulo Helsingin suunnasta.

– Kieltämättä tulee sellainen olo, että kaupunkiin tultaisiin takapihan kautta. Hämeensaari ja Vanajaveden ranta ovat ihan selvästi Hämeenlinnan valttikortti, mutta tällä hetkellä ne viestivät elämän puutteesta, sanoo hollantilainen kaupunkisuunnittelija Marja Straver-Nevalainen.

Paasikiventien hän näkisi nykyistä katumaisempana bulevardina, jonka varteen olisi mahdollista rakentaa kokonaan uusi asuin- ja liikerakentamisen julkisivu. Ranta rauhoitettaisiin nykyistä selvemmin virkistysalueeksi.

Moottoritien kattamissuunnitelmiin Straver-Nevalainen ei halua ottaa suoraan kantaa.

– Järkevintä olisi huolehtia siitä, että mitä ikinä kaupungin länsireunaan tuleekin, se tukisi keskustan liiketoimintaa.

Straver-Nevalaisen työ Hämeenlinnassa on loppusuoralla. Parivuotisen projektin lopputuloksena kevään aikana ilmestyy Kaupunkirakenteen strategiatyö, jossa vedetään yhteen rakentamisen ja kaavoituksen tulevaisuuden linjat.

– Päättäjien ei pitäisi tyytyä vain helppoihin ratkaisuihin kuten uuden tonttimaan kaavoitukseen, Straver-Nevalainen muistuttaa.