Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvä ja edullinen asunto vetää lapsiperheitä Riihimäen seudulle

Riihimäen ja Hyvinkään talousalue vetää pääkaupunkiseudulta hyvätuloisia lapsiperheitä, jotka asettuvat omakotitaloon ja aikovat asua paikoillaan loppuelämänsä.

Riihimäelle ja Hyvinkäälle tullaan pääasiassa työn perässä, kun Loppi ja Hausjärvi taas houkuttelevat ennen kaikkea halvoilla asunnoillaan ja tonteillaan. Tiedot selviävät vastajulkistetusta Hyvinkään-Riihimäen talousalueen muuttotutkimuksesta.

– Tutkimuksen tulokset eivät juuri yllättäneet kokonaisuutena. Hausjärvellä tosin kunnan verotulot näyttävät olevan kasvussa, koska tulijat ovat lähtijöitä parempituloisia. Toisaalta kuntaan tulee oletettua vähemmän lapsiperheitä ja oletettua harvemmin pääkaupunkiseudulta, ruotii kunnanjohtaja Hannu Mäkelä tuoreeltaan tutkimuksen antia.

Hyvinkään-Riihimäen seutukunta oli vuonna 2003 valtakunnallisesti tilastojen kärjessä muuttovoitollaan. Tutkimuksen kohderyhmä oli talousalueelle vuosina 2002-2003 muuttaneet (4825) ja samaan aikaan pois muuttaneet (4278), joista puhelimella haastateltiin 603. (HäSa)