Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaljakuppila ei sovi Mierolan kulttuurimiljööseen

Viittaan Hämeen Sanomissa 1.7. olleeseen artikkeliin “Mierolan sataman naapurit pelkäävät kaljarallia”.

Hattulan kunnan tekninen johto osoittaa aikamoista sinisilmäisyyttä kuvitellessaan, että Mierolan ranta pysyisi siistinä ja rauhallisena oluen ja muiden alkoholijuomien tarjoilun ja myynnin alettua. Yhtälö ei yksinkertaisesti toimi.

Tekninen johtaja sanoo ymmärtävänsä lähiasukkaiden huolen. Ihan kiva, mutta ymmärtämisellä ei valitettavasti ole mitään merkitystä, kun arki koittaa.

Kysymys näyttääkin taas kerran olevan siitä, että ravintolayrittäjän taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi viitataan kintaalla lähiasukkaiden oikeudelle viihtyisään ja rauhalliseen asuinympäristöön.

2001 tehtyyn yleisökyselyyn perustuen on väitetty, että näitä nimenomaisia palveluja ihmiset ovat halunneet. Ehkä moni on halunnutkin, mutta he ovat olleet ihmisiä, jotka eivät asu lähialueella.

Hattulan kunnan nettisivuilla viitataan muun muassa valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimiljööseen ja paikallisen luonnonmaiseman kohokohtaan. Miten suunniteltu kaljakuppila sopii tähän ympäristöön?

Vastaus kuuluu, että ei sovi lainkaan. Se mikä sopii, on nykyisentyyppinen pienimuotoinen kesäkahvilatoiminta, ilman alkoholitarjoilua ja -myyntiä. Kahvilarakennuksen voisi tietysti uusia ympäristöön sopivammaksi. Mielenkiintoista olisi myös saada julkisesti tietää, mitä muuta kivaa valitut yrittäjät ovat Mierolan rantaan suunnitelleet.

M. Inkilä

Hämeenlinna