Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vetkuttelutautia liikkeellä

Hämeenlinnan korkeimpien päättäjien keskuuteen on levinnyt outo sairaus. Se ilmenee erityisesti perusturvaan kuuluvien hankkeiden vetkuttelemisena vuosikausia ja siirtelemisenä paikasta toiseen, vaikka hankkeitten toteuttamisen tarve on yhteisesti todettu ja rahoitus olisi järjestyksessä. Surullisenkuuluisa esimerkki tästä on uuden vanhustenhuollon laitoksen ja palvelukeskuksen pyörittely paikasta toiseen.

Nyt kaupungin johdon ja kaupunginhallituksen riepoteltavana on vammaisten päivätoimintakeskus. Vuodesta 2000 lähtien vireillä ollutta hanketta on yritetty sijoittaa puoleen kymmeneen eri kohteeseen kun alun perin sovittu sijaintipaikka Virvelissä on joidenkin mielestä vammaisille liian arvokas.

Viimeisin väläys on kaupunginhallituksen päätös remontoida Saaristen koululla sijaitsevaa keskusta, jotta se täyttäisi lääninhallituksen edellyttämät minimivaatimukset ja siirtää uuden keskuksen rakentamista vuosilla. Remontin yhteydessä paikkaluku vähenisi huomattavasti.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä edellyttää, että vammaisten päivätoiminnan huutavan paikkapulan ja nykyisten puutteiden korjaamiseksi kaupungin on pikaisesti päätettävä uudisrakennuksen rakentamisesta perusturvalautakunnan esittämällä tavalla.

Ritva Oinonen

Reijo Martikainen

Satu Heikintupa

Hämeenlinnan

kaupunginvaltuuston

Vasemmistoliiton

valtuustoryhmä