Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilotulitevaraston lupaa tarkistetaan Janakkalassa

Tervakosken Punkassa sijaitseva ilotulitevarasto hakee tarkistusta ympäristölupaansa. Janakkalan ympäristöpäällikkö Heikki Tamminen kertoo, että kyse on normaalista rutiinista – kaikki toistaiseksi voimassa olevat ympäristöluvat tarkistetaan määräajoin.

Luvan hakija on Moxom oy, joka pyörittää ilotulitevarastoa lähellä Riihimäen rajaa Helsingintien varrella. Kiinteistön nimi on Metsomäki.

Ei olennaisia muutoksia

Heikki Tammisen mukaan ilotulitevaraston toiminta jatkuu samoin kuin ennenkin. Yritys ei ole hakemassa olennaisia muutoksia ympäristölupaansa.

Nykyisen luvan mukaan yritys saa testata ilotulitteita 20 päivänä vuodessa syys-joulukuussa sekä maalis-huhtikuussa. Testausaika on yleensä maanantaista perjantaihin kello 8-18.

Lisäksi ilotulitteita saa testata neljänä lauantaina vuodessa, ja kahdeksana päivänä saa paukutella kello 22:een saakka.

Kaikkein kovimpia paukkuja Tervakoskella ei testata.

Hakemus nähtävillä

Moxomin ympäristölupahakemus on nähtävillä kunnantalolla 13. maaliskuuta saakka. Ympäristölautakunnan käsittelyyn se ehtinee toukokuussa.

Nykyinen ympäristölupa sai lainvoiman vuonna 2004, kun asiaa oli käsitelty valitusten jälkeen myös Vaasan hallinto-oikeudessa ja osin myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa. (HäSa)