Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takatalvi käy kuntoilusta

Ei kai taas! Näin tuhahti melko moni herätessään lumen täytteiseen maanantaiaamuun.

Ja lunta vain tuli ja tuli. Ja tulee.

Sääilmiössä ei ole kuitenkaan mitään poikkeuksellista. Kyllä lunta on satanut ennenkin huhtikuussa. Se vaan tuntuu niin tympeältä, koska kevät saisi jo tulla.

– Ottaa kyllä päähän, sanoo lastentarhanopettaja Riikka Timonen, kun hän opastaa eskariryhmää laskemaan mäkeä Ahvenistolla.

Timonen kuitenkin ottaa lumisateesta ilon irti, kun hän näkee lasten riemun.

– Pakko on käyttää tällainen ilma hyväksi. Sen vuoksi lähdimme mäkeä laskemaan, se on lapsista aina mukavaa, Timonen sanoo.

Lumenluontia riittää

Jaakko Koskinen teki lumitöitä maanantaina hymyssä suin Papinniityssä.

– Iloa ja mielihyvää saan siitä, että vielä pystyn tekemään lumitöitä, vaikka onhan se jo ollut myös ihan mukavaa istuskella terassilla vähissä vaatteissa.

Koskisen mukaan keli ei pahalta näytä. Kevät kyllä tulee, vaikka lumitöitä saakin vielä paiskia.

– Tänä talvena on ollut puhetta postilaatikkoryhmistä ja siitä, kuka huolehtii lumet. Me olemme naapuruston kanssa yhdessä hoitaneet lumet pois, että postinjakaja pääsee paikalle.

Kaurialassa Kari Rantanen ei ollut yhtä tyytyväinen lumisateeseen kuin Koskinen Papinniityssä.

– Voi ei, taas. Niin kyllä ajattelin, kun aamulla heräsin, sanoo Rantanen luodessaan lunta pihamaaltaan ennen töihin lähtöä.

Rantanen ajattelee, että lumen määrä on vakio.

– Kun ei kerran syksyllä satanut, niin nyt sitä sitten sataa.

Ladulla luistaa

Moottoriradalla Jouko Hongisto on tyytyväinen siihen, että lunta tulee.

– Tämä on ensimmäinen eläkepäivä ja pääsen heti hiihtämään.

Hongisto toivoo, että hiihtokelit jatkuisivat. Tosin ennen pääsiäistä Hongisto oli ajatellut korjaavansa ja laajentavansa terassia, mutta ne suunnitelmat saavat odottaa lumettomampaa aikaa.

Ulkoliikunta-aluemestari Jukka Kuvaja lupaa, että hiihtokansan kelit vielä jatkuvat. Sääennuste lupaa pakkasia ja lunta, joten kaupunki pitää pääsiäiseen asti kunnossa moottorirataa, Aulangon lenkkiä ja Lassilan peltolenkkiä. Pääsiäisen jälkeen pidetään huolta vielä moottoriradan latua.

– Viimeistään lopetamme kunnossapidon kuun puolivälissä, koska rata pitää saada moottoriurheilijoille kuntoon vapuksi, kertoo Kuvaja. (HäSa)