Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valio palaa lastenruokamarkkinoille

Valio Oy palaa lastenruokamarkkinoille, kun yhtiö lanseeraa kesäkuussa kattavan valikoiman käyttövalmiita lastenruokia. Uudet Onni-puurot ja -vellit sekä Tuuti-äidinmaidonkorvike ja -vieroitusvalmiste valmistetaan Valion Turengin tehtaassa.

Valio korostaa tuotteiden kotimaisuutta.

– Olemme kehittäneet teknologiaa, jonka avulla pystymme valmistamaan lastenruokia tuoreesta suomalaisesta maidosta. Haluamme, että suomalaisilla on mahdollisuus nauttia kotimaisista raaka-aineista ja kotimaisella työllä valmistettuja lastenruokia, sanoo tulosyksikön johtaja Sami Nupponen Valiosta.

Uuden teknologian myötä tuotteiden valmistukseen käytetty maitoraaka-aine on mahdollisimman vähän käsiteltyä, mutta kuitenkin siten, että se soveltuu imeväisikäisen lapsen ruokavalioon. Tuotteet on kehitetty yhteistyössä lastenlääkäreiden ja pienten lasten vanhempien kanssa.

Nupposen mukaan lastenruokien kotimaisuus on 69 prosentille kuluttajista tärkeä valintaperuste.

– Valio on valmistanut lastenruokia lähes 40 vuoden ajan, joten tätä osaamista halutaan hyödyntää omien lastenruokabrändien valmistukseen.

Ainoa kotimainen valmistaja

Valio on ainoa suomalainen käyttövalmiiden äidinmaidonkorvikkeiden, puurojen ja vellien valmistaja.

Valion paluu lastenruokamarkkinoille tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Tuttelin ja muiden Nutricia-lastenruokien valmistus loppui Turengin tehtaalla viime tammikuussa. Hollantilainen Royal Numico siirsi Tutteli-äidinmaitokorvikkeen valmistuksen Hollantiin. Muksu-puurot ja -vellit tehdään muualla Euroopassa.

Valio toimi näiden tuotteiden sopimusvalmistajana. Sopimus umpeutui helmikuun lopussa.

Valio myi lastenruokavalikoimansa Danonen tytäryhtiölle Royal Numicolle vuonna 2004. Numico ilmoitti tuolloin maksaneensa 57 miljoonaa euroa Valion tuotemerkeistä. Valio luopui omista lastenruuista samalla, kun se myi Turengin jäätelötehtaan Nestlélle. (HäSa)