Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hierova tuoli irvistyttää ja hymyilyttää

Moni lienee kokeillut ostoskeskuksissa ja lentoasemilla olevia hierovia tuoleja, jotka antavat kolikoilla kymmenisen minuuttia hierontaa. Mukavia vehkeitä väsyneille tai pitkästä istumisesta puutuneille lihaksille.

Lääketieteellisen hierovan tuolin kanssa niillä on vain vähän tekemistä.

Tyypillisen keski-ikäisen toimistotyöläisen niska-hartia- ja selkäjumien pehmittämisessä kunnon lääketieteellinen hierova tuoli osoittautui paljon odotuksia paremmaksi kokemukseksi.

Hämeenlinnalaisen Musklefix-yrityksen yrittäjällä, hierojalla ja manuaaliterapeutilla Janne Kymäläisellä on sellainen.

Hierova tuoli ei tietenkään vastaa käsinhierontaa, eikä ole sellaiseksi tarkoitettukaan. Parhaallekaan tuolille ei voi sanoa, että hieropa sentti pari enemmän vasemmalta ja hiukan hellemmin tai kovemmin.

Kymäläinen hoitaa asiakkaitaan ensin itse ja hoidon jälkeen istuttaa heidät varttitunniksi hierovaan tuoliin loppurentoutukseen. Pelkkään tuolihoitoonkin pääsee.

Ensin tuoli tutkii, sitten hutkii

Kun hyppäsin kylmiltäni tuoliin, yllätyin. Ensin kone hetken tutkiskeli selkäruotoani ja lihaksiani ja sitten alkoi tapahtua.

Kymäläinen oli säätänyt tuolin tehoasteikon neloselle, maksimi on seitsemän. Aika pian piti pyytää tehon pudottamista. Kakkonen tuntui sopivalta.

Kymäläisen käyttämissä Fuji Medicalin tuoleissa on rankasti tekniikkaa. Kaikkea ohjaa tietokone, joka valitsee kullekin tuoliin istuvalle sopivan hoidon yli 700 vaihtoehdosta.

Perusohjelmia on 18, joihin näitä 734 variaatiota sovelletaan. Varsinaisen työn tekevät 41 ilmatyynyä, erinäiset hierovat rullat ja vatkaavat moottorit.

Välillä hymyilytti ja välillä irvistytti

Lihasten ja selkärangan tunnustelun yhteydessä laite selvittää, onko potilas pitkä, lyhyt, laiha vai lihava, ja sopeuttaa toimintansa potilaalle sopivaksi.

Todettuaan minut keskimittaiseksi paksukaiseksi tuoli ryhtyi töihin ja löysi tosi hyvin kaikkein kipeimmät kohdat. Koska kyse oli koekaniini-testistä, Janne Kymäläinen esitteli muutamia eri ohjelmia.

Hartioitani ja selkääni hierottiin, selkänikamieni jumittumia availtiin ja jalkojani sekä selkärankaani venytettiin.

Välillä naamalle nousi hymy, välillä tuskainen irvistys, mutta niin käy hierojankin käsittelyssä muutamalla ensimmäisellä kerralla, ennen kuin lihakset alkavat pehmitä. Hiki ei kuitenkaan valunut otsalta, enkä valittanut ääneen kertaakaan.

Myöskään varpaankynnet eivät tuntuneet lentävän irti, mitä pidän myönteisenä merkkinä.

Tämä hierova tuoli saa minulta neljä porkkanaa. Hyvä ihmishieroja saisi ilman muuta viisi ja vielä naatit päälle, mutta pitää muistaa että kone on kone ja ihminen on ihminen.

Tuoli muuten maksaa rapiat seitsemän tonnia, jos joku haluaa sellaisen olohuoneeseensa. Vartin istunnon saa vitosella. (HäSa)

Hierova tuoli

4 porkkanaa