Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirkka-Liisa Anttila on huolissaan maaseudun autioitumisesta

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila otti kantaa valtion budjettiin perjantaina Forssan Keskustan Kunnallisjärjestön saunaillassa

– Politiikassa on liian monta totuutta, mitkä hämmentävät ihmisiä. Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus harhaanjohtaa ihmisiä, sillä hallitusohjelmaan on kirjattu keskenään ristiriitaisia tavoitteita. Puheet ja teot eivät ole samasta puusta, Anttila kertoo Hämeen Sanomille lähettämässään tiedotteessa.

Hänen mukaansa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen väite siitä, että tuleva budjetti on sosiaalisesti oikeudenmukainen, on korupuhetta ja totuus on se, että pienituloisten elämisen kuluja nostetaan suhteellisesti eniten ja heidän tarvitsemiaan peruspalveluja leikataan budjetissa.

– Ei yli 100 000 euroa tienaavien veronkiristys, solidaarisuusvero, tee budjetista oikeudenmukaista kun samaan aikaan arvonlisävero nousee kaikilla ja nostaa elämisen kustannuksia eniten pienituloisilla. Pienimpien etujen indeksikorotuksetkaan eivät näitä kiristyksiä täysin korvaa. Lapsilisien indeksikorotusten jäädytys on toinen esimerkki heikompien sortamisesta. Lääkekulujen kelakorvausten leikkaukset ovat kolmas, Anttila jatkaa.

Hän huomauttaa, että kuntien valtionosuuksien leikkaukset iskevät kaikkein kipeimmin kuntien peruspalveluista riippuvaisiin kuntalaisiin: lapsiperheisiin, vanhuksiin, vammaisiin, työttömiin ja paljon sairastaviin sekä koulupalveluihin.

– Budjettiesityksestä poimin yhden tärkeän yksityiskohdan, joka viestii karulla tavalla Kataisen hallituksen arvovalinnoista: maaseudun ihmisille ja elinkeinoille tärkeiden yksityisteiden valtionosuuksista leikataan ensi vuonna 30 prosenttia. Hallitus haluaa ajaa suomalaisen maaseudun autioksi ja tyhjäksi leikkaamalla joka vuosi hajautetun yhteiskunnan elintärkeätä verisuonistoa yksityisteiden ja palvelujen rahoitusta.

Anttilan mukaan muuhun johtopäätökseen ei voi tulla, kun katselee määrärahojen leikkausten kohdentumista muita paljon ankarammin juuri maaseudulle. (HäSa)