Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murtovarkaat liikkuivat elokuun pimeässä

Murtomiehet ahkeroivat viikonloppuna yön pimeinä tunteina. Maanantaihin mennessä Kanta-Hämeen poliisille oli ilmoitettu yhteensä kahdestatoista asuntomurrosta Turengissa, Riihimäellä ja Lopella.

Turengissa Kauriinmaalla murtauduttiin viiteen omakotitaloon, joissa kaikissa on pengottu paikkoja ja etsitty ilmeisesti rahaa ja koruja. Osasta on myös saatu saalista. Poliisin mukaan teot näyttäisivät ajoittuvan perjantain ja lauantain väliseen yöhön.

Murtokohteina useita omakotitaloja

Riihimäellä murtauduttiin Uramon alueella kolmeen taloon. Varkaat etsivät samanlaista omaisuutta kuin Turengissa. Murtovarkauksien tarkka tekoaika ei ole vielä varmistunut, mutta rosvot ovat olleet liikkeellä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Lopella Jokiniemessä murtauduttiin viikonlopun aikana neljään omakotitaloon ja etsivät rahaa sekä arvoesineitä. Poliisi epäilee, että Lopella tekijät ovat voineet liikkua polkupyörillä.

Vihjeet auttavat selvittämään tapauksia

Poliisi toteaa, että pimeinä öinä ulkopuolisten on vaikeampi havaita murtovarkaiden puuhia. Turengissa Kauriinmaalla katuvalot eivät vielä pala öiseen aikaan, joten siellä voi hiiviskellä pimeyden turvin.

Tässä vaiheessa poliisilla ei vielä ole varmuutta, että nämä kolme rikossarjaa olisivat samojen tekijöiden tekemiä.

Näidenkin murtojen selvittämiseen poliisi tarvitsee vihjeitä. Jos siis näit outoja autoja, talojen tarkkailijoita tai jotain muuta outoa asuinseudullasi, ota yhteys Kanta-Hämeen poliisiin. (HäSa)