Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Älä tule paha kakku!" - Uuden kauppakeskuksen peruskivi muurattin - Katso video

Tyytyväisyys paistoi kasvoilla ja juhlapuheissa keskiviikkona moottoritien katetyömaalla, jossa kutsuväki pääsi muuraamaan katteen päälle rakennettavan kauppakeskuksen – Hämeenlinna-keskuksen – peruskiveä.

– Runsaan kymmenen vuoden projekti on tullut vihdoin tähän vaiheeseen. Tärkeää on, että tämä yhdistää kaksi kaupunginosaa ja vahvistaa kaupallista keskustaa sekä Helsinki-Tampere-akselia, totesi kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

– Tämä on myös työllisyyshanke. Kaupunkiin tulee yli 500 työpaikkaa, hän painotti.

40 prosenttia tiloista vapaana

Hellstén iloitsi myös siitä, että kauppakeskuksen valmistuttua seudun asukkaiden ei välttämättä tarvitse enää lähteä etsimään erikoiskaupan palveluita lähimmistä suurkaupungeista.

Toimitusjohtaja Tero Estovirta NCC Property Development oy:stä kertoo, että noin 60 prosenttia kaikista liiketiloista on jo vuokrattu.

– Tällaisille tiloille on ollut selvästi patoutunutta tarvetta. Tiloja on vuokrattu sellaiseen tahtiin, että se antaa uskoa tulevaisuuteen.

Kauppakeskukseen ovat jo sijoittumassa Anttila, Sokos, S-market, H&M, Lindex, Vero Moda, Jack & Jones, Only, Vila, Name It, Kookenkä, Change, Picnic, Mario, Rax, Tiimari, Kimene Kebab ja Elisa.

– Paikalliset ovat kyselleet tiloja selkeänä vähemmistönä, mutta joukossa on niitä, jotka haluavat perustaa kaupunkiin toisen pisteen, mikä on ollut ilahduttavaa, Estovirta sanoo.

Hän on varma, että kaupunkiin virtaa uutta asiakaskuntaa, joka kauppakeskuksen ansiosta kurvaa moottoritieltä ostoksille. Kauppakeskuksen arvioitu kävijämäärä on kuusi miljoonaa vuosittain.

Hämeenlinna-keskuksen vaikutusalueena NCC pitää lähes koko Etelä-Suomea.

Konsernijohtaja: Hyvin hoidettu projekti

Peruskiven muurausjuhlaan ilmaantui tilaisuuden järjestäjät täysin yllättäen NCC-konsernin ruotsalainen johtaja Peter Wågström.

– Projekti on hoidettu hyvin, vaikka sen käynnistäminen veikin pitkän ajan. Mutta ihmisillä pitää olla riittävästi aikaa keskustella ja suunnitella. Meillä on Tukholmassa yksi projekti, josta on keskusteltu kymmenen vuotta, ja keskustelu jatkuu vieläkin.

– Tästä tulee erittäin mielenkiintoinen shoppailupaikka. Tällä on todella hyvä sijainti, Wågström toteaa.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä uskoo, että asiakkaita riittää Hämeenlinna-keskukseen, vaikka osuuskaupalla onkin toinen laaja keskittymä, Prisma, Tiiriössä.

– Sokoksella on pitkät, 40-vuotiset perinteet kaupungissa. Meille tulee 7 000 neliön tilat sisältäen myös S-marketin ja Hämeenmaan ravintolan.

Omistajan puheenvuoron käyttänyt Kuntien eläkevakuutuksen Kevan kiinteistöjohtaja Erkki Markkola muistutti, että keskustaan valmistuu lokakuussa 2014 iso kauppakeskus, joka on kaupunkilaisten tavoitettavissa myös jalan. Hän korosti ympäristövaikutuksia, kun henkilöautoliikenne vähenee. Myös jätteiden hyötykäyttö on suunniteltu tehokkaaksi. (HäSa)

KATSO VIDEO!