Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen kopla hyökkää jatkossa samaan suuntaan

Yhteistyössä on voimaa.

Siihen lopputulokseen ovat tulleet hämeenlinnalaiset jalkapalloseurat FC Hämeenlinna, Härmä ja HJS, jotka sopivat torstaina yhteistyön aloittamisesta. Seurojen sopimus astuu voimaan joulukuun alussa ja on voimassa vuoden 2014 loppuun asti.

FC Hämeenlinna ja HJS jatkavat jo vakiintunutta yhteistyötään. Uusi asia on FC Hämeenlinnan ja Härmän farmisopimus, joka mahdollistaa pelaajasiirrot sarjakauden aikana. Sopimus mahdollistaa pelaajien sujuvan liikkumisen kaikkien kolmen seuran välillä.

Yhteistyöstä vastaavat joukkueiden päävalmentajat, jotka sopivat keskenään pelaajien liikkumisesta joukkueiden välillä. Tarkoitus on löytää kullekin pelaajalle kehitystä parhaiten palveleva sarjataso.

-Tämä on iso loikka hämeenlinnalaisille jalkapallotoimijoille, selvästi win-win-win -tilanne. Kaikki voittavat varmasti. Tämä luo parhaat edellytykset FC Hämeenlinnalle saavuttaa ne kovat tavoitteet, mitkä olemme asettaneet, uskoo FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Rainer Lundberg.

Tärkeä tavoitteiden kannalta

FC Hämeenlinnan tavoite on pelata jalkapalloliigaa kesällä 2015. Ensi kaudella Kaurialan ykkösjoukkue hamuaa paikkaa Ykkösessä neljän joukossa.

-Yhteistyö on ensiarvoisen tärkeässä asemassa, kun teemme työtä tavoitteidemme saavuttamiseksi, Lundberg sanoo.

Härmän puheenjohtaja Harri Uschanow kiittelee sopimuksen syntymistä.

-Härmä haluaa olla mukana kehittämässä hämeenlinnalaista jalkapalloa yhtenä vaihtoehtona. Kaikki eivät kuitenkaan pysty tai taidot eivät edellytä pelaamaan pääsarjatasolla. Tarjoamme yhden vaihtoehdon olla kehittämässä pelaajia, joista voi pääsarjatason pelaajia tulla. Nuorille tosi tärkeä juttu, Ushanow muistuttaa.

HJS:n puheenjohtaja Jukka Rantanen uskoo, että FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen, Härmän päävalmentaja Reijo Vuorinen ja HJS-akatemian päävalmentaja Tomi Uusitorppa saavat paljon hyvää aikaa.

-Tämä on hyvä esimerkki koko valtakunnalle, miten yhteistyötä voidaan tehdä. Uskon, että Hämeenlinnan jalkapallo on seuraavien viiden vuoden aikana sekä junioreissa että miehissä kaikissa sarjoissa eri tasolla kuin nyt, Rantanen miettii.

Hyvä väliporras

Ensi kauden joukkuetta kokoava FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen on yhteistyöhön tyytyväinen.

-Uskon että homma saadaan käytännön tasolla toimimaan päivästä yksi alkaen. Ensimmäisiä palavereita on jo pidetty. Yhteisöllisyys on tärkeä asia ja yksi teemoistamme. Mielestäni tämä sopimus parantaa hämeenlinnalaisen jalkapallon yhteisöllisyyttä, Lempinen ajattelee.

Myös HJS-akatemian valmentaja Tomi Uusitorppa näkee tilanteessa pelkkää hyvää. Viime kaudella Kolmosen lohkonsa kakkoseksi sijoittunut Härmä on hyvä väliporras nuorille.

-Meidän huipulle tähtääville juniori-ikäisille pelaajille tämä on tärkeä asia. Harppaus A-nuorten peleistä miesten Ykköseen on liian iso. Heille pitää pystyä tarjoamaan polku läheltä, turvallisesti Hämeenlinnasta. Seurojen pitää olla aktiivisia, kun esimerkiksi otteluohjelmat tulevat. Paketin saaminen toimivaksi vaatii meiltä paljon, Uusitorppa kertoo. (HäSa)