Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teurastamon loppu on lähellä

Vanajantien vanhan teurastamon purkaminen alkaa noin kuukauden sisällä.

-Rakennus on tarkoitus purkaa vielä tänä vuonna, rakennuttajapäällikkö Risto Saari Linnan tilapalveluista kertoo.

Urakasta lähetetään tarjouspyynnöt marraskuun aikana. Pahoin ränsistynyt rakennus revitään maan tasalle mahdollisimman nopealla aikataululla.

Purkulupa rakennukselle on ollut jo kuukausia. Saaren mukaan purkaminen on viivästynyt rakennuksessa tehtävän asbesti- ja ongelmajätekartoituksen vuoksi.

-Se pitää tehdä, ennen kuin sinne päästetään purkajia.

Saari arvioi purkamisen maksavan 50 000 – 100 000 euroa.

-Hintaa on vaikea arvioida, mutta kyllä se aika arvokas urakka on. Kulut saattavat nousta paljonkin, riippuen mitä rakennuksesta löytyy.

Pitkään tyhjillään ollut teurastamo on palvellut lähinnä graffitimaalaajien luvallisena harrastepaikkana, mutta rakennuksessa on käynyt myös luvattomia vieraita rikkomassa paikkoja.

Tontilla ja rakennuksessa liikkuminen ei ole turvallista kaikkialle levinneiden lasinsirujen, romun ja lattiassa ammottavien aukkojen vuoksi.

Spraymaalia maanantaina yhdessä teurastamon halleista seinälle suihkinut maalaaja piti purkamista ymmärrettävänä, vaikka sanoikin päätöksen harmittavan graffitiharrastajia.

-Hämeenlinnasta ei taida löytyä muita paikkoja, missä saa maalata luvan kanssa.

Teurastamon tontille ja sen ympäristöön Vanajantien molemmin puolin on kaavoitettu asuinkerrostaloja ja liiketiloja. (HäSa)